19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăTechTesla îşi construieşte propriul sistem de inteligenţă artificială pentru maşini autonome

Tesla îşi construieşte propriul sistem de inteligenţă artificială pentru maşini autonome

Aflat în lucru deja de trei ani, timp în care a fost păstrat secretul, proiectul este numit intern Hardware 3 şi are ca scop crearea unui chipset care să proceseze pe loc toate necesităţile de navigare ale maşinilor Tesla autonome.

Hardware 3 va lua locul platformei Nvidia Drive, pe care se bazau maşinile Tesla până acum, şi va fi instalat pe modelele S, X şi 3. Upgrade-ul va începe să se facă deja de anul viitor.

Principiul de bază, spune Elon Musk, este ca toate calculele şi deciziile ce ţin de navigarea maşinilor autonome să fie făcute local, de sistemul care va fi instalat pe maşinile companiei.

Altfel, chipset-urile cu AI se bazează în general pe reţea o neuronală care rulează în cloud. Această abordare poate crea întârzieri în operare, având nevoie de un timp pentru a trimite cererea şi a primi răspunsul de la server.

Elon Musk spune că propriul sistem va putea procesa aproximativ 2.000 de cadre pe secundă, în comparaţie cu cele 200 de cadre pe secundă procesate de hardware-ul Nvidia pe care compania se baza până acum.

Asta datorită, în primul rând, faptului că toate calculele şi verificările necesare se fac local, în maşină.

Un chipset de inteligenţă artificială propriu le va permite celor de la Tesla să adauge îmbunătăţiri şi facilităţi noi mai repede şi mai bine personalizate pentru propriile autovehicule autonome.

Cele mai citite

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

Revolut lansează, în premieră globală, în România, refinanțarea creditelor

Revolut, banca digitală cu 3,5 milioane de clienți retail în România și peste 40 de milioane de clienți la nivel global, a anunțat astăzi...
Ultima oră
Pe aceeași temă