12.9 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăTechTăriceanu: Libertatea individuală este desconsiderată. Procurorii vorbesc cu nonşalanţă de planuri de...

Tăriceanu: Libertatea individuală este desconsiderată. Procurorii vorbesc cu nonşalanţă de planuri de arestări

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a declarat, vineri, la Congresul UDMR, că în România există un asalt asupra valorilor instituţiilor democratice în care prezumţia de nevinovăţie a dispărut. Preşedintele Partidului Liberal Reformat a mai spus că este şocat” de faptul că procurorii vorbesc “cu nonşalanţă de planuri de arestări“. Şi asta nu e tot. Tăriceanu susţine că libertatea individuală este desconsiderată şi încă “mai bântuie fantomele regimului Băsescu, pe lângă cele ale comunismului“, informează Mediafax.

Astăzi, în România, asistăm la un asalt asupra valorilor fundamentale ale instituţiilor democratice. Libertatea individuală este, din nou, desconsiderată, vedem oameni care sunt bănuiţi că ar cădea sub incidenţa legii, dar libertatea lor pare, în ochii altora, să nu valoreze prea mult. Prezumţia de nevinovăţie a dispărut, sunt şocat când unii procurori vorbesc cu nonşalanţă de plan de arestări. Unde suntem? Este regretabil că nu numai fantomele comunismului mai bântuie prin România, dar şi fantomele regimului Băsescu. Privesc cu regret cum unii reprezentanţi tineri ai opoziţiei preiau discursul populist şi demagogic al lui Băsescu, discursul iresponsabil, care vizează distrugerea instituţiilor fundamentale”, a spus Tăriceanu.

În opinia lui Tăriceanu, “modelele politice” din ultima perioadă – începând cu fostul preşedinte şi continuând cu “apropriaţii lui colaboratori sau colaboratoare” – nu trebuie urmate. Mă întreb de ce cancelarul Germaniei nu se dă cu bicicleta, nu sare cu paraşuta, nu poartă genţi scumpe. Nu e cu nimic mai prejos decât ceilalţi oameni dacă ai o atitudine sobră, responsabilă, şi cu privirea îndreptată spre viitor, către construcţie, nu către distrugere şi conflict”, a spus preşedintele PLR.

Congresul UDMR se desfășoară în perioada 17 – 18 aprilie la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, singurul candidat pentru funcția de președinte al Uniunii fiind actualul lider al uniunii, Kelemen Hunor.

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă