12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechSurse PSD: Ilie Năstase, senator în locul lui Voiculescu, iar Tecău, noul...

Surse PSD: Ilie Năstase, senator în locul lui Voiculescu, iar Tecău, noul şef al CJ Argeş

Ilie Năstase a câştigat mandatul de senator în Colegiul 8 din Sectorul 4, în timp ce Florin Tecău a obţinut funcţia de preşedinte al CJ Argeş, susțin surse social-democrate, citate de Mediafax.

Ilie Năstase a candidat din partea Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC pentru mandatul de senator din colegiul 8 din Sectorul 4 al Capitalei, post rămas vacant după demisia din Senat a lui Dan Voiculescu.

În cursa pentru mandatul de senator din Colegiul 8 Bucureşti au fost înscrişi încă şaşe candidaţi: Constantin Petru Luhan (PDL), Cristina Pastramă (PNL), Ruxandra Maria Dragomir (PMP), Iulian Crăciun (PNŢCD), Aurel Cristian Rădan (FC) şi Gheorghe Chiran (PPDD).

În Argeş, şapte candidați, cu toții reprezentanți ai unor formațiuni politice sau alianțe electorale, au fost înscrişi în cursa pentru preşedinţia Consiliului Județean Argeș.

Astfel, din partea PSD a candidat Florin Grigore Tecău, actual preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Argeş şi fost vicepreşedinte al instituţiei înainte de încetarea mandatului lui Constantin Nicolescu. Candidatul din partea PNL a fost Ion Popa, preşedintele filialei judeţene Argeş a PNL, vicepreşedinte executiv al partidului la nivel naţional şi senator în funcţie aflat la primul mandat. De la PDL a candidat Cătălin Teodorescu, deputat la primul mandat şi preşedinte al filialei judeţene a democrat-liberalilor, iar PPDD a fost reprezentat de Mihai Deaconu, preşedinte interimar al filialei judeţene şi deputat. Din partea PMP a candidat Lucian Cioacă, pilot în vârstă de 29 de ani, din partea Forţei Civice – Gheorghe Davidescu, fost prefect al judeţului în perioada octombrie 2009 – aprilie 2012, iar de la PNŢCD a candidat preşedintele filialei Argeş, Gheorghe Dinescu.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă