37.7 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăTechFOTO+VIDEO. Sorin Grindeanu, întâmpinat cu aplauze la PSD Timiș: Am venit să...

FOTO+VIDEO. Sorin Grindeanu, întâmpinat cu aplauze la PSD Timiș: Am venit să văd dacă în Banat mai sunt oameni cărora nu le este frică

UPDATE 13.25: Sorin Grindeanu a fost întâmpinat la Timișoara cu aplauze de către susținătorii săi.

”Am venit să văd dacă în Banat mai sunt oameni cărora nu le este frică. Eu cred că nici un Dragnea nu poate să mă dea afară din partid. Cel care fuge de oameni nu are cum să fie președintele PSD, de-asta i-am cerut demisia”. 

”Jos, Dragnea! Grindeanu-i PSD” Grindeanu prim-ministru!”, au strigat susținătorii lui Grindeanu. 

”Al doilea lucru – trebuie să se organizeze congres. Teama de oameni îl face pe Liviu Dragnea să rămână într-un cercs restrans. Fuge de oameni, iar cel care fuge de oameni nu are cum să fie preşedinte PSD. De aceea, i-am cerut demisia. I-am cerut să meargă să garanteze în faţa partidului că această aventură în care ne-a aruncat nu va duce la pierderea guvernării. Nu am auzit să îşi asume. Este bătaie de joc. Vă rog să vă aduceşi aminte că în 2016, când am pornit primij paşi la alegerile locale şi când în sală am spus un lucru – trebuie să fim de partea bună a istoriei, să nu ne fie ruşine de ceea ce facem şi acelaşi lucru îl transmit şi astăzi şi sunt mândru să văd că sunteţi atâţâia alături de mine astăzi", a mai spus Grindeanu. Am câştigat alegerile toţi, nu o singură persoană care vrea să confişte acest partid şi să confişte ţara, nu este posibil", a mai spus Grindeanu.


Premierul Sorin Grindeanu se va afla, sâmbătă, la Timişoara, unde va avea o şedinţă cu social- democraţii din judeţ, cărăra le va solicita sprijinul în demersul său de a-l îndepărta pe Liviu Dragnea de la șefia partidului.

Şedinţa social-democraţilor, la care va participa premierul Sorin Grindeanu, este programată să înceapă la ora 13,00, la sediul PSD Timiş, iar la aceasta vor participa parlamentari, consilieri locali şi judeţeni, primari şi membri din conducerea judeţeană a partidului.

Filiala Timiş a PSD a semnat, pe 12 iunie, la iniţiativa celor aproximativ 50 de primari pe care îi deţine partidul în judeţ, o rezoluţie de susţinere a premierului Sorin Grindeanu. Acest document a fost transmis conducerii centrale a partidului. În Timiş, PSD are patru deputaţi şi doi senatori care şi-au exprimat şi ei susţinerea pentru premierul Sorin Grindeanu și care au declarat că vor vota împotriva moţiunii de cenzură iniţiată de PSD.

”Am mai declarat de câte ori am fost întrebat şi declar şi acum că nu voi vota moţiunea împotriva Guvernului Sorin Grindeanu. Nici nu voi semna această moţiune”, a declarat pentru News.ro deputatul Alfred Simonis. Un alt deputat, Adrian Pau, a postat pe Facebook, o poezie dedicată lui Sorin Grindeanu, în care foloseşte cel de-al doilea prenume al premierului, Mihai. Adrian Pau a mai scris că îl susţine ”fără menajamente” pe Grindeanu.

Sâmbătă seară, Sorin Grindeanu va participa la Timişoara la nunta fiului consilierului său personal, Alexandru Chirilă. Chirilă a fost subprefect de Timiş, consilier al primarului municipiului Timişoara, Nicolae Robu, dar şi consilier al lui Sorin Grindeanu când acesta ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

Cele mai citite

Berna: Sorin Grindeanu întâlniri pentru atragerea investițiilor elvețiene în România

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a avut mai multe întrevederi, joi la Berna, Elveţia cu Guy Parmelin, coordonator al Departamentului Federal pentru Economie, consilierul federal...

Candidații validați pentru funcția de președinte al USR. Dreapta Unită, aproape de rupere

Şase dintre cele zece candidaturi pentru preşedinţia Uniunii Salvați România (USR) au fost validate, potrivit formațiunii politice.Cei care au rămas în cursă sunt: Elena...

România va dona Ucrainei un sistem PATRIOT

Rromânia va dona Ucrainei un sistem de apărare PATRIOT, a decis Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), în ședința de astăzi. “Având în vedere...
Ultima oră
Pe aceeași temă