19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăTechSociologul Barbu Mateescu, despre o contramanifestație PSD: Va fi un eșec major

Sociologul Barbu Mateescu, despre o contramanifestație PSD: Va fi un eșec major

Sociologul Barbu Mateescu afirmă, pe contul său de Facebook, că PSD nu-și va putea mobiliza votanții, pentru că foarte mulți sunt în meidul rural, sunt vârstnici, o parte nu este de acord cu controversata ordonanță, iar alții nu ies la proteste. 

”Dacă scopul contramanifestației e să echilibreze în planul imaginii publice protestele, va fi un eșec major pentru PSD. Partidul nu-și poate mobiliza nici măcar o fărâmă din votanți. Prea mulți sunt în rural. Alții sunt vârstnici și din motive de sănătate nu ies iarna în stradă ore întregi. Din ce-a rămas unii nu sunt de acord cu OUG-urile și alții nu ies niciodată, niciodată la un protest din principiu (ca și în spațiul votanților non-PSD). (…)O contramanifestație pașnică la care participă 30-40 mii oameni semnalează faptul că PSD e inferior numeric protestatarilor, un dezastru de imagine fără egal. E ca și când PSD ar pierde pe față, în văzul națiunii, tema „dar poporul ne susține pe noi”, scrie Mateescu, pe contul său de Facebook. 

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a anunțat, sâmbătă dimineață, că PSD pregătește o contramanifestație și va cere o autorizație de protest pentru săptămâna viitoare, în București. Ideea este susținută și de actualul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

Citește și:  Deputatul PSD Liviu Pleșoianu anunță un miting de susținere a Guvernului Grindeanu. „Așteptați mesajul nostru oficial”

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă