14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăTechSevil Shhaideh susține că președintele Iohannis i-a lăsat impresia că o va...

Sevil Shhaideh susține că președintele Iohannis i-a lăsat impresia că o va nominaliza ca premier: Mi-a zis să mă pregătesc. Am lucrat cinci zile continuu

Prima propunere de premier a coaliției PSD-ALDE, Sevil Shhaideh, susține că președintele Klaus Iohannis a lăsat impresia că o va nominaliza, după discuțiile pe care cei doi le-au purtat. Totodată, ea a precizat că au discutat inclusiv despre cum va fi organizată ceremonia de învestitură.

Ea a participat, joi seara, la o emisiune Realitatea TV, în cadrul căreia a povestit că a avut o discuție „normală, naturală” cu președintele Iohannis.

„Discuţia a fost foarte, poate eu nu mă pricep şi nu ştiu tonul conversaţiilor la telefon, dar din ce am înţeles eu, o discuţie normală, naturală, chiar cum va fi ceremonia de învestire a Guvernului, adică eu personal, poate nu mă pricep să sesizez tonuri în conversaţie, nu am înţeles că ar fi o problemă, ar fi vorba de un refuz", a spus social-democrata propusă de PSD ca premier.

Totodată, ea a precizat că a vorbit cu șeful statului și despre bugetul pe 2017, despre echipa guvernamentală şi despre deficit.

„Ăstea sunt instrumentele dânsului, cum explică. Eu, personal, în schimb mă aşteptam măcar, aşa cum am vorbit la telefon şi mi-a zis să mă pregătesc şi am stat cinci zile şi am lucrat încontinuu, mă aşteptam măcar atât să-mi zică, măcar înainte, să mă cheme, din politeţe măcar", a spus Sevil Shhaideh.


Sevil Shhaideh are 52 de ani, a absolvit Academia de Studii Economice şi a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării din 2012 când postul de ministru a fost deţinut de Liviu Dragnea. În mai 2015, ea a fost numită ministru al Dezvoltării. Sevil Shhaideh a fost, timp de 20 de ani, angajată a Consiliului Județean Constanța, instituție unde a lucrat, în cea mai mare parte a acestui timp, sub conducerea baronului PSD Nicușor Constantinescu, condamnat în prezent la 15 ani de închisoare. De altfel, Nicușor Constantinescu și Liviu Dragnea i-au fost „nași” la cununie.

Marți, președintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea, fără să ofere detalii suplimentare.

Cele mai citite

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...
Ultima oră
Pe aceeași temă