-1.6 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăTechSenatorul PNL Paul Ichim a câștigat procesul cu ANI

Senatorul PNL Paul Ichim a câștigat procesul cu ANI

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) i-a dat dreptate senatorului PNL Paul Ichim în procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care în 2009 îl acuzase de incompatibilitate pentru că deţinea simultan funcţia de senator şi pe aceea de şef al secţiei Chirurgie 3 din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi. Senatorul a contestat raportul de evaluare al ANI şi la finalul a patru ani de procese câştigate de Ichim la instanţele din Bucureşti, în dosarul 13324/3/2011, magistraţii ÎCCJ au respins ca nefondat recursul ANI împotriva sentinţei nr 3736/05.02.2012.

„Este o decizie finală, prin care subsemnatul este declarat că nu s-a aflat în state de incompatibilitate. A fost un proces care a durat 4 ani şi a făcut savoare pentru unii sau alții”, a declarat senatorul PNL.

Necazurile dr. Paul Ichim au început în 2009, imediat după ce a devenit senator, şi au fost orchestrate de tabăra medicilor din jurul fostului secretar de stat la Ministerul Sănătăţii Aurel Nechita (PSD). A fost mai degrabă un război al unor medici PSD împotriva chirurgului PNL. Managerul de atunci al spitalului, Călina Lazarovici, a emis decizia 496/16.04.2009, prin care l-a destituit din funcţia de şef al Secţiei Chirurgie 3, pentru că statutul său de senator ar fi fost incompatibil cu această funcţie. Comisia juridică a Senatului României a decis că senatorul Ichim nu se află în incompatibilitate. Ichim a contestat în instanţă decizia conducerii spitalului, dar a urmat o altă decizie a taberei adverse: prin decizia nr 50/4.05.2009 i s-a interzis să mai opereze! În caz a intervenit ministrul de atunci al Sănătăţii, Ionuţ Bazac, şi măsura a fost anulată.

Au urmat alte procese şi în cele din urmă, managerul Călina Lazarovici a suspendat contractul lui Ichim sub motivaţia născocită de juristul spitalului că „nu există o lege specială care să permită cumulul funcţiei de senator cu cea de medic”!? Timp de un an, dr. Paul Ichim a mai profesat în baza unui contract de colaborare cu Spitalul Judeţean Brăila.

Legătură de rudenie „stabilită” de presă

ANI mai considera în raportul de evaluare că senatorul Ichim ar fi incompatibil şi pentru că şeful său de cabinet, profesorul Laurenţiu Ichim, are acelaşi nume de familie. „Legătura de rudenie” era o pistă falsă iscată de un articol de presă, al cărui autor crezuse că dacă cei doi au acelaşi nume este musai să fie rude. Adversarii lui Ichim au reclamat însă la ANI falsa înrudire a senatorului cu şeful său de cabinet. Magistraţii ICCJ au constatat că era o coincidenţă. „ANI a certificat faptul că Laurenţiu Ichim nu este rudă cu senatorul Paul Ichim. Este adevărat că nu suntem la fel de deşi ca Popeştii, Ioneştii şi Georgeştii şi sunt şi Ichimi care nu sunt rude”, a mai declarat Paul Ichim.  

Cele mai citite

Câmpeanu, veste așteptată: 10 milioane de teste de salivă ajung în școli

Cîmpeanu anunță că până la începutul săptămânii viitoare 10 milioane de teste de salivă ajung la noi, în școli din toată România. „Până la începutul...

3 copii au căzut într-un lac înghețat la Brașov. Unul din ei nu a fost găsit încă

Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost sesizat sâmbătă, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că 3 copii au...

Conflict Rusia – Ucraina: Întâlnire importantă la Paris

Consilieri politici din Rusia, Ucraina, Franţa şi Germania vor avea în 25 ianuarie, la Paris, discuţii în 'formatul Normandia' cu privire la situaţia din...
Ultima oră
Pe aceeași temă