4.3 C
București
duminică, 22 decembrie 2024
AcasăTechȘeful Anduril, Brian Schimpf : Într-o eră a competiției strategice, avem nevoie...

Șeful Anduril, Brian Schimpf : Într-o eră a competiției strategice, avem nevoie de sisteme inteligente artificial

Brian Schimpf, directorul executiv și co-fondatorul Anduril Industries a publicat, de curând, un editorial pe platforma Defense News oferind ”inside-uri” despre problemele și necesitățile noii ere – AI – Artificial Intelligence (Inteligența Artificială). 

Anduril Industries este principala companie de tehnologie de apărare din America. Palmer Luckey, inventator american, a fondat Anduril Industries în 2017 pentru a transforma radical capacitățile de apărare ale Statelor Unite și ale aliaților săi prin fuzionarea inteligenței artificiale cu cele mai recente progrese hardware.

inteligența artificială
Platforma Lattice, Anduril Industries
Lattice este o coloană vertebrală AI care utilizează viziunea computerizată, învățarea automată și rețelele mesh pentru a fuziona datele în timp real într-o singură imagine de funcționare autonomă. Fiecare produs Anduril găzduiește un Lattice AI Core care realizează fuziunea senzorilor, clasificarea țintelor și reconcilierea cu mai multe căi la margine.

Dezvoltarea roboților ucigași, se poate avea încredere în ei? Analiză despre noua cursă a înarmărilor

”Odată cu renașterea competiției marilor puteri a venit renașterea tehnologiei de apărare. Conflictul cu un concurent apropiat nu ar semăna deloc cu experiențele noastre recente de luptă împotriva actorilor nestatali. Ar putea fi luptat pe distanțe mari, să implice tehnologie cu care nu suntem pregătiți să o facem și să apară la o scară cu care Statele Unite nu au fost nevoite să se confrunte în decenii. Dintr-o dată, colecția noastră strălucitoare de sisteme mari și rafinate, construite conform standardelor de inginerie cu decenii în urma tehnologiei de consum, se simte depășită.

Inteligența artificială ar trebui să fie cheia de bază a eforturilor noastre de a ne rearma pentru un nou tip de luptă. Pe termen scurt, inteligența artificială ne poate ajuta să înțelegem lumea cu mai multă viteză și claritate decât poate realiza mintea umană. Valoarea senzorilor distribuiți atât pe sistemele cu echipaj, cât și pe cele fără echipaj este evidentă de mult în Statele Unite, dar ne confruntăm cu o constrângere de forță de muncă care ne permite să analizăm doar o parte din datele pe care le captăm.

inteligența artificială
Turnul Sentry, Anduril.com
Turnurile Sentry sunt echipate cu cele mai recente senzori și tehnologie de rețea, folosind Lattice pentru a fuziona datele din spectrul electromagnetic – de la termic la vizibil la RF. Cu o amprentă compactă, procesare la bord întărită și arhitectură de energie solară, Sentry poate fi implementat și susținut rapid cu întreținere minimă în condiții austere.

IA este capabilă – nu va fi, dar este – să preia lucrurile cele mai consumatoare de timp și cele mai banale aspecte ale acestei analize, fuzionând simultan informații din mii de fluxuri de date pentru a prezenta analiștilor o imagine completă a ceea ce știm. Odată cu sarcina cognitivă de a verifica aceste informații, transferată către o mașină, analiștii și-ar putea canaliza energia determinând cum să acționeze asupra acestor informații și unde se află lacunele noastre rămase.

Inteligenta artificiala, dans si expresivitate

Cu conștientizarea situației activată de IA, armata Statelor Unite ar fi mult mai bine poziționată pentru a gestiona conflictul la scară largă cu concurenții săi. Dar, deși conștientizarea este esențială, IA poate permite și noi modalități de a învinge adversarii care speră să luptăm așa cum am făcut-o întotdeauna. Acumularea de către China a armelor „de buzdugan a asasinului” ar trebui să ne șocheze în inovație: radare la orizont și rachete „ucigaș de transportator” pentru a detecta și distruge portavioanele noastre; stocuri de rachete balistice cu rază medie și lungă de acțiune pentru a copleși bazele noastre de operare înainte; și arme cibernetice, rachete anti-sateliți și alte capacități de atac electronic concepute pentru a ne distruge comunicațiile prin satelit.

inteligența artificială
Ghost 4 este un VTOL sUAS autonom care funcționează pe platforma Lattice IA. Ghost 4 este modular, portabil, rezistent la apă și combină rezistența lungă, capacitatea mare de încărcare utilă și o semnătură acustică aproape silențioasă pentru o mare varietate de capabilități de misiune.

Dublarea sistemelor noastre existente ar fi jucat în mâinile Chinei.

Recunoaștem de multă vreme valoarea trecerii către sisteme fără pilot și am condus, într-adevăr, lumea în dezvoltarea unor platforme fără pilot de lux. IA, totuși, este ingredientul lipsă care poate aduce astfel de sisteme la o scară uluitoare.

Sistemele noastre actuale fără echipaj sunt, într-adevăr, fără pilot numai în nume, necesitând adesea echipaje mari de piloți și operatori la distanță. Sistemele inteligente artificiale, dimpotrivă, pot debloca un mod complet nou de luptă distribuită, flexibilă la scară – sau ceea ce Agenția pentru Proiecte Avansate de Cercetare a Apărării numește „război mozaic”. Cu o constrângere de forță de muncă radical redusă, Statele Unite ar putea renunța la sistemele sale rafinate în favoarea unor roiuri de alternative mai ieftine, inteligente artificial, care ar putea desfășura o serie de misiuni cu mult mai puțină supraveghere umană. Având în vedere că concurenții noștri ar putea viza sistemele noastre fragile de comunicații prin satelit, sistemele activate cu inteligență artificială ar putea și ar trebui să fie programate să parcurgă o varietate de metode de comunicații, în funcție de ceea ce este disponibil, inclusiv rețelele securizate, și ar trebui să fie capabile să proceseze și să partajeze date pe marginea fără a se baza pe un hub central de comunicații.

inteligența artificială
Anvil este elementul cinetic al capacității Anduril industries end-to-end cUAS. Indemnizat de Lattice, Anvil navighează în mod autonom pentru a intercepta potențialele amenințări ale dronei și pentru a oferi feedback vizual pentru identificarea pozitivă de către un operator uman.
Odată autorizat, Anvil folosește viteza fizică și ghidarea terminalului de la bord pentru a furniza energie cinetică amenințării cu daune colaterale minime.

Valoarea potențială a sistemelor ieftine și distribuite a fost pe deplin afișată în timpul luptei din 2020 pentru Nagorno-Karabakh. Atât Armenia, cât și Azerbaidjan știau că conflictul lor nerezolvat va reapărea mai devreme sau mai târziu, dar doar o parte și-au petrecut anii interbelici investind în sisteme fără pilot. Sistemele antiaeriene scumpe rusești ale Armeniei au fost dominate de UAV-uri relativ rudimentare, care le-au țintit și le-au lovit aproape de impunitate.

În ciuda zgomotului publicului Chinei și Rusiei despre IA, Statele Unite ale Americii au o serie de avantaje față de rivalii săi în cursa pentru dezvoltarea sistemelor autonome sofisticate. Cele mai valoroase șapte companii de tehnologie din lume sunt toate americane, la fel ca trei dintre cele mai bune cinci departamente de informatică din lume. Avem capitalul uman, bogăția și amploarea pentru a dezvolta o tehnologie militară de clasă mondială, activată de IA, care ne va ajuta să înțelegem un câmp de luptă mai vast și mai complex și să acționăm pe baza lui.

Desigur, trebuie să transformăm aceste avantaje teoretice în realitate concretă. Încurajarea celor mai străluciți ingineri software ai noștri să-și îndrepte eforturile către construirea AI pentru securitatea noastră națională înseamnă înțelegerea modului în care companiile de vârf dezvoltă software. Unii dintre colegii mei au scris despre modul în care Departamentul de Apărare își poate modela politicile și practicile pentru a aduce cei mai buni și mai străluciți noștri în industria de apărare și pentru a crește grupul de companii de apărare netradiționale, sofisticate din punct de vedere tehnologic. DoD (Department of Defense – Departamentul de Apărare al Americii), spre meritul său, pare să asculte. 

Dar nu avem timp să ne mângâiem pe spate pentru discursuri și articole despre inovație. Sistemele fără pilot cu AI sunt disponibile imediat și atunci DoD ar trebui să le solicite.”

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ministrul german al Apărării: Armata trebuie să fie pregătită pentru război

Ministrul Apărării din Germania, Boris Pistorius, a declarat că armata germană trebuie să fie pregătită pentru un eventual conflict militar, subliniind necesitatea creșterii cheltuielilor...

Intervenții intense pentru Salvamont: 42 de persoane salvate în ultimele 24 de ore, 12 transportate la spital

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în județul Brașov, echipa de salvamontiști fiind solicitată de opt ori într-o zi Salvamontiștii au avut o zi...

Aglomerație pe pârtiile din Sinaia: Turiștii se înghesuie pe domeniul schiabil

Stațiunea Sinaia este plină de turiști în această duminică, în contextul weekendului premergător Crăciunului. Domeniul schiabil situat la peste 2.000 de metri altitudine, în Munții...
Ultima oră
Pe aceeași temă