11.4 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăTechScandal şi acuze reciproce la PNL Buzău. Care sunt motivele

Scandal şi acuze reciproce la PNL Buzău. Care sunt motivele

Cezar Preda, copreședintele PNL Buzău, a declarat vineri că există o ”o frăție” între vechiul PNL și PSD și susține că noul PNL nu face opoziție social-democraților, în timp ce al doilea copreședinte al filialei Cristinel Romanescu spune că singura opoziție făcută de Preda este în propriul partid, informează Mediafax.

Eu vă spun că nu am nicio problemă, în calitate de deputat, să fac opoziție la acest PSD sau chiar la acest USL. Eu nu pot merge în asemenea condiții pe stradă și să mă fac că nu văd. Ei nu au nevoie de opoziție, aici este o frăție, care este deranjată tare de Cezar Preda. Numai că, dacă vom continua așa, acest mare Partid Național Liberal, din care eu fac parte cu mândrie, nu va lua mai mult de 15 la sută. Vor lua, în schimb, o grămadă de partide, pentru că votul este atipic la buzoieni. Dacă Partidul Mișcarea Populară are patru la sută pe țară, aici va lua opt la sută. Dacă Partidul Liberal Reformator are trei la sută pe țară, aici va lua zece la sută. Dacă Partidul Poporului-Dan Diaconescu are doi la sută pe țară, va lua aici zece la sută. Aici, dacă nu ai lideri puternici în opoziție, care să capaciteze voturile, noi vom ieși, în toate combinațiile, la toate alegerile, și la municipiu și la județ, pe locul trei, cu marele nostru Partid Național Liberal. Acesta este semnalul meu ca deputat și ca politician, pe care trebuie să mi-l asum. În rest, nu am nicio problemă cu colegii de la liberali, mă înțeleg cu ei, împreună sper să facem ceva, dar opoziție trebuie să facă cineva”, a spus Cezar Preda.

El a mai spus că în ședințele Consiliului Județean Buzău sau ale Consliului Local singurele voturi împotriva deciziilor PSD au fost ale PDL, nu și ale vechiului PNL. „Ați văzut că se face vreun fel de opoziție la Buzău? Eu nu am văzut. Eu cred în acest proiect al PNL și nu voi face nimic ca să împiedic sau să tulbur acest proiect, dar eu nu am făcut acest pas ca să construiesc USL la Buzău, asta vreau să le fie clar tuturor. Noi la Buzău funcționăm pe USL. De exemplu, în toate ședințele de CJ si CLM singurele voturi împotriva deciziilor PSD au fost ale PDL și nu doar de dragul de a fi contra, ci e vorba de lucruri grave. Niciun vot nu a fost împotriva propunerilor PSD din partea fostului PNL„, a spus Cezar Preda.

Cristinel Romanescu, celălalt coprepreşedinte al filialei PNL Buzău, susţine că singura opoziție pe care o face Cezar Preda este în propriul partid, susținând că deputatul a fost și este împotriva formării noului PNL. ”Domnul Preda Cezar trebuie să își aducă aminte că este totuşi deputat PNL şi cred că ştiu la ce s-a referit când a spus că este singura persoană care face Opoziţie. Mereu a fost împotriva acestei alianţe, din capul locului, şi face tot posibilul ca în judeţul Buzău să nu ne putem înțelege și să facem această unire între cele două partide. În ultima lună nu a participat la nicio şedinţă a Comitetului Judeţean Executiv. Noi l-am convocat de fiecare dată. Chiar şi ieri am avut acest comitet. Dumnealui, împreună cu ceilalți couă colegi care ar fi trebuit să participe, nu au participat. Şedinţa avea un subiect, transmisesem ordinea de zi. Prin planul pe care îl avem de la Centru, ieri ar fi trebuit să aprobăm toate comitetele locale executive pe care le-am constituit până la 31 martie. Din punctul meu de vedere, în secunda în care nu doreşti să participi la asemenea lucruri înseamnă că nu vrei să faci această unificare. Da, domnul Preda face opoziţie, dar o face doar în interior”, a spus Cristi Romanescu.

În replică, deputatul Cezar Preda a declarat că Romanescu ar fi susținut în funcția de vicepreședinte al Consiliul Județean Buzău de către PSD, respingând, totodată, varianta conform căreia ar face opoziție și ar crea divergențe în propriul partid.
 

Cele mai citite

Acord între România și Serbia pentru înființarea unor institute culturale

Executivul a aprobat, miercuri, prin memorandum, începerea negocierilor pentru un acord între Guvernul de la Bucureşti şi cel de la Belgrad în vederea înfiinţării...

Nicușor Dan, detalii despre referendum: Este necesară o prezenţă la urne de 30%

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a explicat marţi că este necesară o prezenţă la urne de 30% pentru ca referendumul local să fie valid. Totodată, Biroul...

Cofetăria bugetului: De ce lipsește frișca de pe tortul Fiscului?

România are cele mai mici încasări din TVA, deși taxele nu sunt mici. De ce? Evaziunea fiscală e la bază. Diferenţa dintre ce se...
Ultima oră
Pe aceeași temă