10.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăTechS-au lansat primele abonamente de comunicații 5G în România

S-au lansat primele abonamente de comunicații 5G în România

Compania Vodafone România a anunțat că extinde acoperirea rețelei sale 5G în Cluj-Napoca și Mamaia și a lansat primele abonamente 5G din țara noastră.

Red Infinity 17 și Red Infinity 25 sunt primele abonamente 5G ce oferă trafic de date nelimitat în rețeaua Supernet™ 5G. Lansarea acestor noi tipuri de abonamente se face la o lună după activarea, în România, a primelor stații radio 5G în rețeaua mobilă Supernet™ 5G.

Amintim că, la propunerea Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), Executivul a aprobat, joi, 20 iunie, Strategia 5G pentru România.

”Guvernul își propune un program ambițios de implementare a noii generații tehnologice în comunicațiile mobile, prin adoptarea Strategiei 5G pentru România și proiecția următoarelor decenii de evoluție în domeniul comunicațiilor. Noua generație de tehnologie mobilă, 5G, va crea un mediu de conectivitate mult superior generației 4G și va contribui în mod semnificativ la incluziune și creșterea productivității în economie”, a declarat Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ca și România, alte 12 state au lansat deja strategii 5G. Printre acestea se numără Austria, Danemarca, Franța, Germania și Italia.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sună alarmele în România. Este doar un exercițiu

Instalațiile de alarmă sonoră vor fi puse în funcțiune, timp de o oră, pe întregul teritoriu al României, în ziua de miercuri, 28 februarie...

Ministerul de Interne vrea să angajeze 5000 de oameni prin încadrare directă, adică direct din viața civilă

Vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a înaintat Guvernului un Memorandum prin care solicită angajarea a 5200 de oameni în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Memorandumul...

Hidroelectrica a înregistrat în 2023 cel mai mare profit din istorie

În timp ce românii sărăcesc de la o zi la alta, iar cea mai mare parte din salariile lor se duce pe facturi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă