14.3 C
București
marți, 21 septembrie 2021

S-au lansat primele abonamente de comunicații 5G în România

Compania Vodafone România a anunțat că extinde acoperirea rețelei sale 5G în Cluj-Napoca și Mamaia și a lansat primele abonamente 5G din țara noastră.

Red Infinity 17 și Red Infinity 25 sunt primele abonamente 5G ce oferă trafic de date nelimitat în rețeaua Supernet™ 5G. Lansarea acestor noi tipuri de abonamente se face la o lună după activarea, în România, a primelor stații radio 5G în rețeaua mobilă Supernet™ 5G.

Amintim că, la propunerea Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), Executivul a aprobat, joi, 20 iunie, Strategia 5G pentru România.

”Guvernul își propune un program ambițios de implementare a noii generații tehnologice în comunicațiile mobile, prin adoptarea Strategiei 5G pentru România și proiecția următoarelor decenii de evoluție în domeniul comunicațiilor. Noua generație de tehnologie mobilă, 5G, va crea un mediu de conectivitate mult superior generației 4G și va contribui în mod semnificativ la incluziune și creșterea productivității în economie”, a declarat Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ca și România, alte 12 state au lansat deja strategii 5G. Printre acestea se numără Austria, Danemarca, Franța, Germania și Italia.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă