11.4 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăTechPSD cere demisia lui Predoiu din toate funcțiile deținute. Care este motivul

PSD cere demisia lui Predoiu din toate funcțiile deținute. Care este motivul

Partidul Social Democrat a cerut, vineri, demisia lui Cătălin Predoiu din funcțiile deținute în PNL, în urma dezvăluirilor referitoare la susținerea campaniei sale electorale din 2008, informează Mediafax.

”Partidul Social Democrat cere demisia lui Cătălin Predoiu din funcțiile politice deținute în PNL, in urma dezvaluirilor referitoare la susținerea campaniei sale electorale. Cătălin Predoiu trebuie să își asume participarea într-o campanie finanțată din corupție”, se precizează într-un comunicat de presă al PSD.

Social-democrații mai arată că fostul parlamentar PNL și consilier prezidențial, George Scutaru a intrat în atenția procurorilor anti-corupție, pentru modul în care a finanțat campania din Buzău, în anul 2008.

”Conform procurorilor DNA, există suspiciuni că respectiva campanie electorală a fost finanțată din mită. PSD reamintește că unul dintre candidații PNL la Buzău, în 2008, a fost nimeni altul decât Cătălin Predoiu, cel care deține astăzi funcția de prim-vicepreședinte al PNL. PSD solicită acestuia demisia din funcția politică deținută și asumarea participarii la o campanie electorală finanțată din corupție. De asemenea, PSD îi solicită acestuia să raspundă pentru folosirea acestor bani pentru campania sa electorală”, se mai menționează în comunicatul PSD.

Fostul consilier prezidențial George Scutaru a fost pus sub control judiciar şi este urmărit penal pentru complicitate la luare de mită şi spălare a banilor, după ce ar fi primit 170.000 de euro, o parte din mita de un milion de euro primită de o persoană cu funcţie de conducere din administraţia locală, potrivit DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) arată, într-un comunicat de presă transmis vineri agenţiei MEDIAFAX, că a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi s-a luat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând din 3 aprilie, faţă de George Adrian Scutaru, la data faptelor deputat şi membru cu funcţie de conducere într-un partid, pentru infracțiunile de complicitate la luare de mită şi spălare a banilor.

Potrivit procurorilor, în anul 2008, o persoană cu funcție de conducere în administrația locală, denunțătoare în cauză, a pretins și primit aproximativ un milion de euro, cu titlu de mită, de la o persoană care i-a cerut să o ajute în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren din municipiul Buzău.

Banii primiţi, conform unei înțelegeri anterioare, persoana denunţătoare i-ar fi dat lui Scutaru suma de 170.000 de euro, „proveniența și modul în care s-au obținut banii fiind cunoscute exact de Scutaru George-Adrian”, au precizat procurorii.

„Suma de 170.000 euro, primită în numerar  de Scutaru George-Adrian de la denunţător, a fost disimulată prin încheierea de contracte de publicitate, fiind folosită în campania electorală din anul 2008”, au scris procurorii în ordonanţa prin care s-a dispus măsura controlului judiciar.

Cele mai citite

Ciucă nu mai are deloc încredere în PSD și nu va mai intra la guvernare cu acesta

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, candidat la preşedinţie, a declarat, miercuri, că "nu mai există niciun fel de încredere în Partidul Social Democrat", menţionând că...

Polonia face investiții majore în bazele militare americane din țară

Polonia continuă să investească în bazele militare în care sunt dislocaţi militarii americani, plănuind ca, în 2025, să aloce 200 de milioane de dolari...

Acord între România și Serbia pentru înființarea unor institute culturale

Executivul a aprobat, miercuri, prin memorandum, începerea negocierilor pentru un acord între Guvernul de la Bucureşti şi cel de la Belgrad în vederea înfiinţării...
Ultima oră
Pe aceeași temă