15.2 C
București
miercuri, 5 octombrie 2022
AcasăTechPRU cere demisia lui Bogdan Diaconu: Respingem orice asociere cu trădătorii naționalismului....

PRU cere demisia lui Bogdan Diaconu: Respingem orice asociere cu trădătorii naționalismului. A murdărit imaginea partidului

Biroul Permanent al PRU se va reuni, sâmbătă, pentru a lua măsuri împotriva lui Bogdan Diaconu, pe motiv că a „murdărit imaginea partidului”, după ce ar fi adoptat o poziție publică prin care apără decizia Guvernului de a aproba OUG privind grațierea și modificarea Codului penal și de procedură penală.

Astfel, PRU cere demisia acestuia, susținând că „a murdărit imaginea partidului și a adus prejudicii grave naționalismului românesc”.

„Ne delimităm ferm de Bogdan Diaconu care a avut în cursul zilei de astăzi poziții publice prin care apără deciziile de noapte ale Guvernului. PRU nu se recunoaște în demersurile lui Bogdan Diaconu și îi cere, din acest motiv, încă o dată, demisia, pentru că a murdărit imaginea partidului și a adus prejudicii grave naționalismului românesc”, precizează reprezentanții formațiunii, într-un comunicat de presă.

Ei susțin că PRU nu este „nici partidul lui Bogdan Diaconu, nici partidul lui Sebastian Ghiță”

„Îi cerem lui Bogdan Diaconu, de aceea, să își ia penalii pe care i-a adus în partidul lui Vlad Țepeș și să plece cu ei cu tot. În data de 21 ianuarie 2017, majoritatea Biroului Permanent Național al PRU a lansat o moțiune în care i s-a cerut demisia lui Bogdan Diaconu pentru că a trădat idealurile naționaliste. Pentru curățarea PRU de cei care i-au batjocorit principiile și doctrina, membrii aleși ai BPN au convocat, conform statutului partidului, o ședință BPN pentru data de 4 februarie 2017, în cadrul căreia vor fi luate măsuri drastice împotriva lui Bogdan Diaconu și a celor care au distrus imaginea partidului. Anunțăm public că Bogdan Diaconu nu mai reprezintă Partidul România Unită. Le cerem iertare românilor pentru că Bogdan Diaconu a murdărit ideea de naționalism, simbolul lui Vlad Țepeș și valorile naționale prin direcția pe care a impus-o în ultima jumătate de an. PRU revine la idealurile care l-au consacrat și respinge orice asociere cu trădătorii naționalismului printre care, la loc de frunte, se află Bogdan Diaconu”, notează reprezentanții formațiunii.

Executivul a adoptat, în ședința de marți, o ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală. De asemenea, Guvernul a adoptat un proiect de lege privind grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate. Drept reacție, președintele Iohannis i-a transmis, miercuri, o scrisoare premierului Sorin Grindeanu, în care i-a solicitat abrogarea Ordonanței de Urgență pentru modificarea și completarea legii privind Codul penal și a legii privind Codul de procedură penală.

Peste 15.000 de persoane au ieșit, marți spre miercuri, în Piața Victoriei, pentru a își arăta nemulțumirea față de decizia Guvernului. Ei au strigat: „Asta e trădare, nu e guvernare",„Anticipate", „Trădătorii", „Noaptea, ca hoţii", „Nu plecăm". Proteste similare au avut loc și în alte orașe din țară.

Și miercuri dimineața, mii de persoane protestează în faţa Palatului Victoria. Jandarmeria a luat măsuri speciale în zonă, suplimentând dispozitivul de pază. Jandarmeria a luat, încă de la prima oră, măsuri de întărire a dispozitului de pază a Guvernului, în zonă fiind trimise trei echipaje şi mai mulţi jandarmi. Miercuri seara, la nivel național au manifestat aproape 300.000 de persoane. Dintre acestea, aproximativ 150.000 s-au adunat în Piața Victoriei din Capitală.

Cele mai citite

Alec Baldwin ajunge la o înțelegere cu familia Halynei Hutchins și scapă de proces

Familia Halynei Hutchins, directoarea de imagine ucisă pe platoul de filmare al peliculei "Rust" în 2021, și Alec Baldwin, au ajuns la o înțelegere...

România vinde Republicii Moldova lemne de foc. Prețul de vânzare este la jumătate față de cel din România

România oferă Republicii Moldova lemne de foc, sub forma unui ajutor necesar în toamna anului 2022 și în iarna dintre anii 2022 și 2023. Această...

Românii care locuiesc la bloc, obligați să-și monteze repartitoare pentru căldură

Conform unei ordonanțe publicată în Monitorul Oficial, românii care trăiesc la bloc și sunt racordați la sistemul central de termoficare, trebuie să-și pună repartitoare...
Ultima oră
Pe aceeași temă