25.6 C
Bucureศ™ti
vineri, 4 octombrie 2024
AcasฤƒTechPrimฤƒria Capitalei. Nicuศ™or Dan, eterna armฤƒ secretฤƒ a USR

Primฤƒria Capitalei. Nicuศ™or Dan, eterna armฤƒ secretฤƒ a USR

Candidaศ›ii la ศ™efia USR susศ›in cฤƒ Nicuศ™or Dan ar fi cel mai bun candidat al partidului la Primฤƒria Capitalei, chiar dacฤƒ acesta a plecat din partid. De asemenea, ei se pronunศ›ฤƒ pentru negocieri cu fostul premier Dacian Cioloศ™.
Dan Barna, Cristian Seidler ลŸi Vlad Alexandrescu au participat la o dezbatere organizatฤƒ de USR despre viitorul partidului, în contextul în care sâmbฤƒta viitoare este programat Congresul care va stabili preศ™edintele partidului, dupฤƒ demisia lui NicuลŸor Dan.
„Nu am crezut cฤƒ o sฤƒ ajung sฤƒ spun cฤƒ Sorin Oprescu, în BucureลŸti, a fost un primar ceva mai bun decât Gabriela Firea. Ce aratฤƒ Gabriela Firea pânฤƒ acum ลŸi încotro pare sฤƒ ducฤƒ BucureลŸtiul este un dezastru. Acestui dezastru trebuie sฤƒ îi vinฤƒ un rฤƒspuns, iar acel rฤƒspuns în 2020 este NicuลŸor Dan, primar general al Capitalei”, a declarat deputatul USR Cristian Seidler.
El a afirmat cฤƒ funcลฃia de primar al Capitalei este a doua cea mai importantฤƒ, în mod direct, dupฤƒ cea de preลŸedinte al României.

Colaborare cu Cioloศ™
La rândul sฤƒu, deputatul USR Dan Barna a precizat cฤƒ NicuลŸor Dan ลŸtie cฤƒ USR vrea sฤƒ susลฃinฤƒ candidatura sa ลŸi cฤƒ fostul lider al partidului ลŸi-a exprimat intenลฃia de a candida. ”Da, categoric. El ลŸi-a exprimat interesul de a candida ลŸi, în mod firesc, candidatura lui va fi susลฃinutฤƒ de USR, fie ca membru, dacฤƒ va dori sฤƒ se încrie în partid, fie dacฤƒ va candida independent. USR îl va susลฃine”, a rฤƒspuns Dan Barna, întrebat dacฤƒ NicuลŸor Dan ลŸtie cฤƒ USR îลŸi propune sฤƒ îl susลฃinฤƒ în 2020 pentru a câลŸtiga Primฤƒria Capitalei.
Liderii USR sunt de acord cu o colaborare cu fostul premier Dacian Cioloศ™ fฤƒrฤƒ a o contura clar. ”USR este un partid parlamentar, iar Romania 100 este o resursฤƒ foarte importantฤƒ de oameni ลŸi de idei. Vฤƒd o convergenลฃฤƒ naturalฤƒ între USR ลŸi România 100”, a explicat Vlad Alexandrescu.
În schimb, USR respinge o alianศ›ฤƒ cu PNL. ”Strict formal, rฤƒspusnul este nu, dacฤƒ miza ar fi strict intrarea la guvernarea. Dar trebuie sฤƒ privim în ansamblu. USR trebuie sฤƒ înceapฤƒ sฤƒ facฤƒ politicฤƒ în liga mare. Deci doar în baza unor condiลฃii foarte principiale”, a explicat Dan Barna.

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

ลžoc รฎn lumea tenisului! Iga Swiatek se desparte de antrenorul Tomasz Wiktorowski

Iga Swiatek, liderul mondial รฎn tenisul feminin, a anunศ›at o schimbare semnificativฤƒ รฎn cariera sa, renunศ›รขnd la colaborarea cu antrenorul Tomasz Wiktorowski, care a...

Elena Lasconi susศ›ine propunerile lui Nicuศ™or Dan pentru Bucureศ™ti

Elena Lasconi ศ™i-a declarat public susศ›inerea faศ›ฤƒ de cele 20 de propuneri pentru Bucureศ™ti prezentate de Nicuศ™or Dan, รฎntr-o postare pe Facebook. Ea a...

Avertizฤƒri meteo de Cod Galben pentru vรขnt puternic ศ™i ploi abundente รฎn jumฤƒtate din ศ›arฤƒ

Administraลฃia Naลฃionalฤƒ de Meteorologie (ANM) a emis vineri mai multe atenลฃionฤƒri Cod galben pentru intensificฤƒri ale vรขntului ศ™i ploi semnificative, ce vor afecta treptat...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ