27.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăTechPreşedintele USR, Nicuşor Dan, răspunde acuzaţiilor deputatului Cristian Ghinea: Există o puternică...

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, răspunde acuzaţiilor deputatului Cristian Ghinea: Există o puternică presiune internă pentru ca USR să se poziţioneze pe tema redefinirii familiei creştine. Opinia mea fermă este că ar fi o mare eroare

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a răspuns, luni, acuzaţiilor deputatului Cristian Ghinea, care l-a acuzat pe liderul partidului că s-a opus poziţionării formaţiunii politice împotriva schimbării Constituţiei, că USR se confruntă cu "o puternica presiune internă". Totodată, Nicuşor Dan a mai adăugat că poziţionarea ar conduce către "o fractura internă fiindcă ar încălca convingerile intime ale unor colegi aflaţi în minoritate".

"Am spus asta de asa de multe ori, inclusiv in Adunarile Generale ale USB, ca am considerat ca e de la sine inteles. Nu m-am gandit vreodata ca ar fi trebuit sa o trecem in statut, ca garantie.

In discursul din ianuarie de la Sibiu am spus ca principalul risc al USR este exacerbarea tensiunilor intre progresisti si conservatori. In discursul de la congresul de la Cluj am spus acelasi lucru, am spus ca USR trebuie sa fie un loc in care sa colaboreze si progresistii si conservatorii.

Am fost vehement impotriva pozitionarilor liderilor de opinie ai USR, de ambele parti, care aduceau USR in dezbaterea progresisti vs conservatori, in loc de dezbaterea despre subiectele reale ale societatii si despre competentele pe care USR le aduce in politica.

Exista acum o puternica presiune interna pentru ca USR sa se pozitioneze pe tema redefinirii familiei crestine. Opinia mea ferma este ca ar fi o mare eroare. Am cadea cu totii in capcana de a vorbi despre ce ne divizeaza si nu despre ce ne uneste. Ar fi, mi-e teama, o fractura interna peste care nu vom putea trece, printr-o pozitionare care ar incalca convingerile intime ale unor colegi ai nostri aflati in minoritate.

Am facut atatea lucruri minunate impreuna, progresisti si conservatori. Am trezit speranta in sute de mii de oameni. Sper sa avem intelepciunea sa ramanem uniti. Sper sa ne ridicam la inaltimea sperantelor pe care oamenii si le-au pus in noi", a scris Nicuşor Dan.


Citeşte şi: FOTO. Cristian Ghinea l-a acuzat pe președintele USR, Nicușor Dan, că s-a opus poziționării partidului împotriva modificării Constituției: A amenințat că își dă demisia. Mulți au cedat acestui șantaj

Deputatul USR Cristian Ghinea l-a acuzat, pe Facebook, pe liderul partidului, Nicușor Dan, că i-a șantajat pe ceilalți membri pentru a vota schimbarea Constituției privind redefinirea familiei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie. 


Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă