10.5 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăTechPremierul din umbră, despre guvernul său: Trenul nostru are mai multe locomotive....

Premierul din umbră, despre guvernul său: Trenul nostru are mai multe locomotive. Avem un program pe 10 ani

Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PNL şi aşa-numitul premier din umbră al viitorului Guvern PNL, a declarat că viitorul Executiv pe care ar urma să îl conducă va funcţiona după formula  “şefii partidului în Modrogan, şeful guvernului la Palatul Victoria“, pentru că “problemele sunt prea complexe şi provocările prea mari pentru a putea fi gestionate de un singur lider, cum s-a încercat în trecut şi se încearcă în prezent de PSD“, informează Mediafax.

Avantajul competitiv al PNL faţă de PSD va fi conturarea unei alte paradigme de guvernare, bazată pe principiul lucrului în echipă, exprimat sintetic prin formula «şefii partidului în Modrogan, şeful guvernului la Palatul Victoria». Aş adăuga acestei formule un principiu al acţiunii multi-dimensionale bazată pe cooperarea partid (bază şi vârf) – guvern – parlament. Problemele sunt prea complexe şi provocările prea mari pentru a putea fi gestionate de un singur lider, cum s-a încercat în trecut şi se încearcă în prezent de PSD. Trenul nostru are mai multe locomotive şi va merge mai rapid în direcţia corectă. Putem oricând alinia un guvern mai bun decât al PSD“, a spus Predoiu, care este şi premier al guvernului alternativ al liberalilor.

Predoiu a a susţinut că viitorul Executiv al PNL va guverna “pentru România lucrului bine făcut, un proiect de ţară valabil pe minimum zece ani“. Întrebat dacă desemnarea sa ca premier în cazul ascensiunii PNL la putere este o certitudine pe termen lung şi dacă există riscul repetării unui “episod Atanasiu“, Predoiu a spus că “se bizuie pe colegi’, pentru că “fără sprijinul partidului, nu poţi face mare lucru la guvern“. Cătălin Predoiu a mai spus că este “pregătit moral şi profesional” să îşi asume responsabilitatea de premier, pentru care se pregăteşte “în fiecare zi” şi pentru care are “experienţa publică şi privată necesară” adăugării “plus-valorii“.

Întrebat prin ce este mai viabil programul de guvernare – al cărui formă finală va fi aprobată la Consiliul Naţional al PNL, care se se va desfăşura în week-end la Piteşti – faţă de alte programe ale guvernelor liberale -democrat-liberale, Predoiu a spus că programul său “e contectat la realitate” şi propune “un concept integrat asupra naţiunii educate şi coezive, statului inteligent, economiei competitive şi societăţii incluzive, având în centru individul şi libertăţile sale”.

Diferenţele faţă de alte guvernări PNL-PDL vor veni şi din “viziunea integrată pe termen scurt şi lung”, “reformarea, depolitizarea şi profesionalizarea administraţiei”, “profesionalizarea justiţiei şi menţinerea anticorupţiei, prin prevenţie şi combatere” şi prin faptul că “nimeni nu va fi lăsat deoparte”

“E un moment în care trebuie să răspundem la câteva întrebări fundamentale: ce fel de stat? Ce fel de guvern? Ce fel de economie? Ce fel de societate? Stat inteligent, care respectă individul şi libertăţile sale. Un guvern eficient; Preşedintele Obama spunea în primul său discurs inaugural că nu mai e de actualitate dilema guvern mare – guvern mic, ci provocarea guvern funcţional. Vom materializa conceptul de bună guvernare. O economie competitivă cu un capital autohton renăscut. O societate incluzivă, deschisă, tolerantă, educată şi elevată”, a mai spus Predoiu, pentru MEDIAFAX, despre viitoarea acţiune guvernamentală a echipei pe care o va conduce.

 

Cele mai citite

Persoane care vindeau droguri în București și Dâmbovița, reținuți de polițiști

Patru persoane care vindeau pe stradă droguri în Bucureşti şi Dâmboviţa au fost reţinute de poliţişti, la percheziţiile domiciliare fiind găsite diverse cantităţi de...
00:00:44

VIDEO. Mii de persoane vizitează mormântul lui Navalnîi la Moscova

Mii de susținători ai lui Alexey Navalnîi au venit vineri, 1 martie, la cimitirul Borisovskoye din Moscova pentru a-i aduce un omagiu și a...

Românii, îndrăgostiți de destinațiile exotice. Numărul cererilor s-a dublat în ultimii doi ani

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice,...
Ultima oră
Pe aceeași temă