18.6 C
București
joi, 8 iunie 2023
AcasăTechPoziția lui Dragnea vizavi de violul din Vaslui

Poziția lui Dragnea vizavi de violul din Vaslui

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi seara, la Antena 3 că ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, trebuia să aibă o reacție publică cât mai rapidă în cazul celor șapte tineri din județul Vaslui.

Citește și: ȘOCANT. Părinții tinerilor acuzați de viol din Vaslui ar fi încercat să MUȘAMALIZEZE faptele. Cine i-a oprit

„Cred că Robert Cazanciuc ar trebui să fie mai prezent în public. (…) În ceea ce privește acei violatori, cred că Robert Cazanciuc trebuia să intervină, trebuia să iasă foarte repede, pentru că a fost foarte multă emoție și emoție îndreptățită și teamă îndreptățită. Am vorbit cu foarte mulți oameni și mi-au spus că dacă alți potențiali violatori, care văd că cei ca ei care au comis așa ceva sunt în libertate, se gândesc că pot face astfel de fapte și să nu pățească nimic. Până la urmă am înțeles că instituțiile abilitate au început să se miște. Acolo a fost o greșeală a lui Robert Cazanciuc, trebuia să intervină, pentru că acolo nu era vorba de un atac asupra justiției. Nu știu ce l-a reținut, nu mai sunt în Guvern”, a afirmat Liviu Dragnea la Antena 3.

În acest, social-democratul a declarat că este solidar cu toate tinerele care au suferit abuzuri și speră ca astfel de incidente să se dmininueze.

Citește și: Vaslui: Susţinătorii tinerilor acuzaţi de viol au ATACAT jurnaliştii: „Voi, presa și televiziunile, ne-ați făcut satul de râs”

Cazul celor șapte tineri vasluieni care au violat o adolescentă anul trecut și sunt cercetați sub control judiciar a stârnit în ultimele zile reacții dure atât din partea unor persoane publice, cât și a unor asociații neguvernamentale. Totodată, cetățeni din țară și din străinătate s-au solidarizat cu tânăra și s-au oferit să-i acorde sprijin. În timp ce pe rețelele de socializare s-a încercat discreditarea victimei, iar în localitatea de domiciliu a violatorilor tânăra este considerată vinovată, susținătorii fetei trimit mesaje și se oferă să o ajute.

Mai multe persoane fizice, dar și reprezentanții unor asociații neguvernamentale și-au anunțat prezența la Vaslui, pe 14 august, când va avea loc un nou termen în proces, pentru a o susține pe tânără.

Plasarea sub control judiciar a tinerilor acuzați de viol a fost condamnată public și printr-o petiție on-line, care a adunat în câteva zile peste 200.000 de semnături, cerându-se arestarea preventivă a violatorilor.

În urma reacțiilor din partea societății civile, a politicienilor și a simplilor cetățeni care au transmis mesaje de susținere pentru fata abuzată, Consiliul Superior al Magistraturii și Parchetul General au dispus verificări privind legalitatea procedurilor și a deciziei pronunțate în acest caz.

Inspecția Judiciară a informat că efectuează verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii ale săvârșirii vreunei abateri disciplinare de către judecătorii care s-au pronunțat cu privire la măsurile preventive luate față de cei șapte inculpați în cazul fetei violate la Vaslui, cât și de către procurorii care au participat în ședințele de judecată.

În tot acest timp, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui susțin că desfășoară permanent campanii de prevenire a abuzurilor sexuale, în special în mediul rural, în scopul informării persoanelor cu privire la măsurile pe care trebuie să le cunoască și să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor la viața sexuală.

La rândul său, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat că despre eventuale greșeli sau forme de vinovăție legate de cazul elevei violate la Vaslui se poate vorbi după rezultatele verificărilor Inspecției Judiciare, acesta arătând că o astfel de abordare este „decentă și prudentă”.

Cele mai citite
00:00:20

VIDEO: Prințul Harry, înapoi la tribunalul din Marea Britanie

Prințul Harry se întoarce miercuri (7 iunie) la Înalta Curte din Londra pentru a doua zi de interogatoriu cu privire la afirmațiile sale potrivit...

PSD le-a vrut și tot PSD le cere desființate. Pensiile speciale, cartoful fierbinte dinaintea alegerilor

Cel mai bun exemplu că PSD se pregătește intens de alegerile de anul viitor înainte ca Marcel Ciolacu să preia mandatul de premier sunt...

Cum să descifrezi codul pariurilor: Strategii pentru a învinge casele de pariuri

Pătrundem în lumea pariurilor sportive și explorăm strategii eficiente care să vă ajute să spargeți codul pariurilor și să învingeți chiar și cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă