31.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăTechPonta: Chiar dacă vom avea majoritate absolută în consilii trebuie să facem...

Ponta: Chiar dacă vom avea majoritate absolută în consilii trebuie să facem alianţă cu ALDE

Victor Ponta a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Piatra Neamţ, că PSD trebuie să facă alianţe locale cu ALDE, chiar dacă obţin majoritatea în consiliile judeţene, anunta Agerpres

Fostul premier a precizat că aceste alianţe vor continua şi după alegerile parlamentare, atunci când PSD şi ALDE vor încerca să formeze noul guvern. 

‘În 2016 vreau ca oamenii să fie alături de noi, de candidaţii la primăriile municipiilor, pentru că probabil au văzut diferenţele şi că o schimbare este bine venită. O parte din rău l-am îndreptat noi, ca Guvern, altă parte va fi îndreaptă de primari. Chiar dacă avem majoritate absolută, trebuie să facem majoritate cu ALDE pentru că în toamnă, după parlamentare, vom face un guvern cu ALDE şi o luăm de la capăt’, a declarat Victor Ponta. 

Fostul premier şi-a arătat şi susţinerea faţă de toţi candidaţii PSD Neamţ la alegerile locale şi în special pentru candidatul la funcţia de primar al municipiului Roman. 

‘Îmi arăt susţinerea, în special pentru candidatul de la Roman, pentru că acolo, cu sau fără Elena Udrea, primarul (Laurenţiu Leoreanu – n.r.) rezistă cu sprijinul unui partid sau al altuia. Le-am promis în 2012, cu Crin Antonescu, că scăpăm de PDL. Acum tot PDL vine, la Roman este ‘udrist’. Din păcate, în cei patru ani, PDL-iştii au fost ca turcii şi tătarii, degeaba îi baţi odată, că vin iar când flămânzesc. Iar trebuie să ne luptăm cu ei, asta este soarta noastră. Sper că duminică rezultatele vor arăta că oamenii sunt alături de noi. De asemenea, îl susţin clar pe prietenul meu Liviu Harbuz pentru funcţia de primar al municipiului Piatra Neamţ. Pentru Piatra Neamţ, deşi nu avea un primar PSD, guvernul pe care l-am condus a reuşit să scoată municipiul din faliment plătind o datorie importantă pentru EON. A fost, de asemenea, o problemă la piaţă, unde cu sprijinul Guvernului, prin Compania Naţională de Investiţii am ajutat, nu am uitat de ei chiar dacă a fost unul din puţinele locuri unde USL nu a câştigat în 2012′, a spus Victor Ponta. 

Liderii PSD Victor Ponta şi Rovana Plumb au venit, marţi, la Piatra Neamţ, pentru a se întâlni cu toţi candidaţii din Neamţ la funcţia de primar.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă