15 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăTechPDL și PMP salută propunerea lui Antonescu de aderare la PPE

PDL și PMP salută propunerea lui Antonescu de aderare la PPE

PDL și PMP salută iniţiativa liderului PNL Crin Antonescu care a propus ca europarlamentarii liberali să adere la grupul PPE, informează Mediafax.

PDL salută decizia domnului Crin Antonescu şi, dacă va fi adoptată de PNL, de a intra în grupul PPE asta întăreşte reprezentarea PPE în România şi grupul PPE din Parlamentul European", a precizat Blaga.

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, luni, că propunerea liderului PNL ca europarlamentarii partidului său să adere la grupul PPE reprezintă o contribuţie la sincronizarea eforturilor de centru-dreapta atât în Europa, cât şi în România.

"Şi PMP a depus deja solicitare de intrare în PPE în urmă cu două luni şi sperăm că vom deveni membri cu drepturi depline. Este importantă sincronizarea eforturilor de centru-dreapta şi în plan general european şi în particular în România ca parte a Europei. Decizia PNL contribuie la această sincronizare a eforturilor de centru-dreapta în confruntarea cu socialiştii", a precizat Cristian Preda.

Cristian Preda ocupă prima poziţie pe lista PMP pentru alegerile europarlamentare, el obţinând un nou mandat de europarlamentar.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că, în şedinţa de luni a conducerii partidului, va propune ca europarlamentarii PNL să adere la grupul PPE din Parlamentul European, precizând că propunerea sa are în vedere faptul că ”Uniunea Europeană nu trebuie să fie condusă de un preşedinte socialist”.

PDL este membru PPE, în timp ce PNL este membru ALDE.

Cele mai citite

Nepoata lui Sorin Oprescu a ajuns secretar de stat în  Ministerul de Externe 

La sfârșitul acestei săptămâni, premierul Marcel Ciolacu l-a demis pe Iulian Fota din funcția de secretar de stat de la Ministerul Afacerilor Externe,...

Nepoata lui Sorin Oprescu a ajuns secretar de stat în  Ministerul de Externe 

La sfârșitul acestei săptămâni, premierul Marcel Ciolacu l-a demis pe Iulian Fota din funcția de secretar de stat de la Ministerul Afacerilor Externe,...

Firea poate, într-un final, să fie candidatul PSD la Capitală. Ciolacu vrea doar ca social-democrații să voteze candidatul PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Gabriela Firea și-a văzut visul cu ochii: poate fi candidatul Partidului Social Democrat (PSD) pentru funcția de primar general al Capitalei. Președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă