3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021
AcasăTechPDL și PMP salută propunerea lui Antonescu de aderare la PPE

PDL și PMP salută propunerea lui Antonescu de aderare la PPE

PDL și PMP salută iniţiativa liderului PNL Crin Antonescu care a propus ca europarlamentarii liberali să adere la grupul PPE, informează Mediafax.

PDL salută decizia domnului Crin Antonescu şi, dacă va fi adoptată de PNL, de a intra în grupul PPE asta întăreşte reprezentarea PPE în România şi grupul PPE din Parlamentul European", a precizat Blaga.

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, luni, că propunerea liderului PNL ca europarlamentarii partidului său să adere la grupul PPE reprezintă o contribuţie la sincronizarea eforturilor de centru-dreapta atât în Europa, cât şi în România.

"Şi PMP a depus deja solicitare de intrare în PPE în urmă cu două luni şi sperăm că vom deveni membri cu drepturi depline. Este importantă sincronizarea eforturilor de centru-dreapta şi în plan general european şi în particular în România ca parte a Europei. Decizia PNL contribuie la această sincronizare a eforturilor de centru-dreapta în confruntarea cu socialiştii", a precizat Cristian Preda.

Cristian Preda ocupă prima poziţie pe lista PMP pentru alegerile europarlamentare, el obţinând un nou mandat de europarlamentar.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că, în şedinţa de luni a conducerii partidului, va propune ca europarlamentarii PNL să adere la grupul PPE din Parlamentul European, precizând că propunerea sa are în vedere faptul că ”Uniunea Europeană nu trebuie să fie condusă de un preşedinte socialist”.

PDL este membru PPE, în timp ce PNL este membru ALDE.

Cele mai citite

Adrian Năstase, victorie în instanță. Judecătorii i-au admis reabilitarea

Adrian Năstase are parte de vești bune. Magistrații la ICCJ i-au admis cererea de reabilitare depusă în urmă cu două luni. Decizia nu este...

Noi restricții de sărbători. Program de Crăciun și Revelion

Noi restricții de sărbători. Rata de infectare în țara noastră este tot mai mică, așa că autoritățile au decis să relaxeze măsurile de Crăciun...

China critică boicotul diplomatic al SUA la Jocurile Olimpice de la Beijing

China a condamnat boicotul diplomatic al SUA planificat la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing și a amenințat că va ripostă. Casa...
Ultima oră
Pe aceeași temă