21.8 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăTechO boxă "inteligentă" a început să-și sperie utilizatorii cu un râs malefic....

O boxă „inteligentă” a început să-și sperie utilizatorii cu un râs malefic. Ce va urma

Compania Amazon a început să cerceteze problema tehnică semnalată la boxa „inteligentă” Alexa, pe care producătorul o dotase și cu funcția de asistent vocal.

Reprezentanţii grupului Amazon au promis că vor bloca hohotele de râs ale asistentului vocal Alexa, în urma mai multor plângeri primite din partea unor utilizatori care s-au declarat speriaţi de comportamentul acestui dispozitiv, relatează AFP.

Pe Twitter, o înregistrare audio-video publicată de utilizatorul contului @CaptHandlebar, în care poate fi auzit un hohot de râs înspăimântător ce provine dintr-un sistem de boxe interconectate, a generat deja peste 1,4 milioane de vizualizări după data de 23 februarie. „Alexa a decis să râdă dintr-o dată când eram în bucătărie (…) Am crezut că un copil râdea în spatele meu”, a scris acel internaut.

Numeroşi alţi utilizatori au vorbit de asemenea pe reţelele de socializare despre acest comportament straniu, unii dintre ei declarându-se speriaţi de dispozitivul cu comandă vocală. Unul dintre internauţi, posesorul contului de Twitter @GavinHightower, a reacţionat cu ironie, spunând că este „aproape sigur” că va fi „asasinat în această seară”, după ce sistemul lui de boxe conectate Echo a început dintr-o dată să difuzeze hohote de râs.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă