37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăTechMRU: Demisia lui Meleșcanu este un gest elementar de respect

MRU: Demisia lui Meleșcanu este un gest elementar de respect

Prim-vicepreședintele PDL, Mihai Răzvan Ungureanu, a cerut,duminică seară, demisia ministrului de Externe Teodor Meleșcanu, susținând că este un "gest elementar de respect" față de românii din diaspora pe care ACL în solicită de urgență, relatează Mediafax.

"Este absolut scandalos ceea ce s-a întâmplat la votul cetățenilor români din diaspora, iar ceea ce se întâmplă acum, în aceste momente, la Torino, unde cetățenii români care așteptau la coadă au fost împrăștiați cu gaze lacrimogene cu 20 de minute înainte de încheierea timpului de vot, și la Paris, ne determină să cerem în mod apăsat demisia de urgență a ministrului Afacerilor Externe. Este în situația de față măcar un gest elementar de respect pentru cetățenii români care au încercat să-și exercite dreptul constituțional de a vota în afara țării", a declarat Ungureanu.

Mai mulţi români care aşteptau să voteze în faţa secţiei din Torino, în jurul orei locale 20.45, au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce, potrivit relatărilor unor persoane aflate acolo, jandarmii ar fi intervenit cu gaze lacrimogene.

Câteva sute de persoane se aflau, duminică, în jurul orei locale 20.45, în faţa secţiei de votare din Torino – Italia, unde la un moment dat au fost împrăştiate gaze lacrimogene.

Potrivit unor relatări ale românilor aflaţi la coadă pentru a-şi exercita dreptul la vot, gazele lacrimogene ar fi fost împrăştiate de către forţele de ordine italiene.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă