6.7 C
București
vineri, 24 ianuarie 2025
AcasăTechMarian Oprișan susține că DNA face presiuni asupra magistraților care îi judecă...

Marian Oprișan susține că DNA face presiuni asupra magistraților care îi judecă dosarul

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, susţine că DNA, care a cerut strămutarea procesului său de corupție, face presiuni și îi ”hărțuiește” pe magistrații care judecă acest dosar, relatează Mediafax. În acest sens, el a trimis o scrisoare Parlamentului, CSM, ministrului Justiției și  Ambasadei SUA.

Marian Oprişan a trimis, vineri, o scrisoare Parlamentului, Consiliului Superior al Magistraturii, ministrului Justiției, procurorului general al României, Ambasadei SUA la București şi Comisiei Europene în care reclamă că DNA dezinformează și face presiuni asupra magistraților care judecă dosarul său de corupție.

”Cum se poate numi altfel decât tergiversare faptul că în acest dosar politic DNA a făcut nu mai puțin de patru cereri de strămutare, ultima fiind făcută pe 26 august 2014? Când spun că cel care tergiversează procesul politic în care sunt implicat este DNA am dreptate căci, iată, au făcut cea de-a patra cerere de strămutare. Pentru DNA nu au fost buni judecătorii de pe raza județului Vrancea, nici cei de pe raza județelor Brăila și Galați. Acum iată că nu mai sunt buni nici judecătorii de pe raza județului Cluj. În data de 21 august 2014, procurorii DNA au cerut recuzarea judecătorului de la Judecătoria Cluj și, după ce cererea acestora a fost respinsă, au solicitat strămutarea dosarului“, spune Marian Oprişan în scrisoare.

Preşedintele Consiliului Județean Vrancea susține că, ”în calitate de persoană direct interesată în aflarea adevărului”, se întreabă, retoric, dacă toate aceste cereri formulate de DNA au fost făcute în interesul aflării adevărului sau pentru că ”procurorii au pe lista lor lideri politici care trebuie condamnați cu orice preț”.

El mai susține că ”pentru cei îndoctrinați de Macovei&Co sau de alți adversari politici este evident că vinovăția lui Marian Oprișan nici nu ar mai fi trebuit probată”.

”Am afirmat şi continui să afirm că sunt primul interesat să îmi demonstrez nevinovăţia! Pe de altă parte, am speranța și încrederea că judecătorii, cei care trebuie să stabilească adevărul în acest dosar, vor putea face o evaluare corectă, bazată pe probe, a faptelor și nu se vor lăsa intimidați de presiunile evidente la care sunt supuși de DNA, în ultimele luni de zile“, mai spune Marian Oprişan.

Președintele Consiliului Județean Vrancea susține, totodată, că DNA este o instituție necesară în România, dar, ”pentru ca justiția să fie cu adevărat independentă, procurorii trebuie să înceteze să îi hărțuiască pe magistrații judecători, garanții statului de drept”.

”Atunci când DNA nu încetează aceste practici, ar trebui să intervină CSM. Am solicitat public CSM să pună capăt presiunilor DNA la adresa magistraților judecători, dar până în prezent nu am văzut nicio reacție a acestei instituții. Vreau doar să reamintesc tuturor faptul că, înainte ca procurorii să îmi instrumenteze dosarul, președintele României afirma că «starea de urgență a lui Marian Oprișan este la DNA». Astăzi, aceeași DNA pare să își aducă aminte de «starea de urgență» anunțată de președintele României și să facă tot posibilul pentru ca dosarul politic în care sunt inculpat să ajungă «acolo unde trebuie»“, mai arată Marian Oprişan în scrisoarea transmisă Parlamentului, CSM, ministrului Justiției, procurorului general, Ambasadei SUA la București şi Comisiei Europene.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a mai susţinut că interesul său este acela de a-şi demonstra nevinovăţia, dar că ”toate acțiunile DNA din ultimele luni probează faptul că funcționează după principiul NKVD, conform căruia «nu există persoane nevinovate, există persoane de care nu ne-am ocupat suficient»“.

Procurorii DNA au solicitat strămutarea dosarului în care şeful Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, este acuzat de fapte de corupţie şi care este pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca, motivând că "au fost acordate termene nenumărate pentru audierea martorilor".

Cererea procurorilor anticorupţie a fost depusă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și ar urma să se judece la Curtea de Apel Cluj în 8 septembrie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă