7.3 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăTechLiviu Dragnea i-a dat o temă de casă lui Victor Ponta: “Trebuie...

Liviu Dragnea i-a dat o temă de casă lui Victor Ponta: “Trebuie să clarifice fără dubiu că nu susţine alt partid”. Fostul prim-ministru a dat fuga acasă la președintele PSD imediat după ce DNA l-a pus sub control judiciar

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la Ţebea, că Victor Ponta trebuie să clarifice dacă susţine sau nu Partidul România Unită (PRU), adăugând că nu s-a certat cu fostul premier şi că acesta urmează să promoveze programul de guvernare al social-democraţilor.

Dragnea a afirmat că i-a cerut lui Ponta să facă acelaşi lucru ca orice membru al PSD care se implică în campania electorală, informează Mediafax.

”Nu putem vorbi de împăcare pentru că nu ne-am certat. Am avut o comunicare foarte inteligentă în doi. Am avut o discuţie bună, lungă, în care am discutat mult despre ce se întâmplă astăzi în România, aşa cum am discutat, în 2010, când am discutat să pornim un proiect, care s-a dovedit a fi bun. Am discutat ce provocări sunt în faţa ţării noastre, câte lucruri trebuie schimbate, rânduiala care trebuie pusă în toate instituţiile şi-n economie şi nu numai, despre partid, despre viitor. Din punctul meu de vedere discuţia a fost bună, corectă, a fost o discuţie relaxată, între doi prieteni, a venit la mine acasă. Sigur că am discutat şi despre subiectul ăsta. El trebuie să clarifice fără dubiu că nu susţine alt partid. Este un lucru cinstit, firesc pe care trebuie îl facă orice membru PSD, care se implică în campania electorală“, a declarat preşedintele PSD.

Liviu Dragnea a mai a spus că este prematur să se vorbească despre ce funcţii vor ocupa fiecare dintre liderii partidului, după alegerile din 11 decembrie, într-un eventual guvern PSD-ALDE.

”Nu am discutat despre funcţii. Nu am discutat nici despre funcţia în care mă văd eu, nici a lui. Printre obiectivele noastre nu se regăseşte ce funcţii ocupă unii, alţii, sau altele. Am discutat despre programul nostru de guvernare care este finalizat. I-am propus, i-am cerut ca Victor să promoveze, în toată această perioadă care urmează, partea de finanţe publice din programul de guvernare. După alegeri, dacă cetăţenii români vor avea încredere în noi să ducem această ţară spre mai bine, atunci împreună şi cu partenerii din ALDE vom stabili ce funcţii, poziţii vizează fiecare. Public, am refuzat mereu să vorbesc despre nume pentru că mi s-ar părea o lipsă de respect faţă de oameni, fiindcă nu sunt alegeri nici pentru prim-ministru nici pentru miniştri. Dacă oamenii ne vor acorda încrederea, atunci avem ce să discutăm, dacă nu, asta e. Nu am discutat, efectiv, despre funcţii, ceea ce pe mine m-a bucurat foarte mult“, a mai afirmat preşedintele PSD.

Liviu Dragnea a participat, duminică, la Serbările Naţionale de la Ţebea, judeţul Hunedoara, alături de alţi lideri politici – Traian Băsescu, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu. Manifestările sunt organizate, în fiecare an, în memoria lui Avram Iancu, la Panteonul Moţilor din comuna Baia de Criş. Peste 3.000 de persoane au participat la ceremonialul public şi spectacolele folclorice.

 

Cele mai citite

Consiliul JAI din 3-4 martie nu are pe agendă nici extinderea Schengen nici situația României

Consiliul JAI (Justiție - Afaceri Interne) va avea prima reuniune oficială a anului 2024 în perioada 3 - 4 martie iar pe agenda acestei...

Andrei Ciolacu, cel mai prolific stranier român. Fostul rapidist a reușit un nou gol în campionatul Maltei

Atacantul român Andrei Ciolacu a înscris un nou gol în tricoul formației Birkirkara, care a terminat la egalitate cu Balzan FC, scor 1-1, sâmbătă,...

Carambol pe autostrada A3, la intrarea în Capitală! Traficul rutier este restricționat

Traficul rutier este restricţionat duminică seara la intrarea în Capitală de pe autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti, din cauza unui accident în care au...
Ultima oră
Pe aceeași temă