10.8 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăTechLiviu Dragnea îi atacă dur pe Klaus Iohannis: Văd că omul ăsta...

Liviu Dragnea îi atacă dur pe Klaus Iohannis: Văd că omul ăsta bate câmpii. E preocupat de angajarea paznicilor

Șeful PSD Liviu Dragnea l-a criticat, joi, pe președintele Klaus Iohannis, despre care a spus că „bate câmpii”, după ce șeful statului a susținut că nu va desemna, după alegerile parlamentare din 11 decembrie, un premier care are probleme cu Justiția, afirmând şi agenţilor de pază li se cere cazierul la angajare, potrivit News.ro.

 

„Eu văd că omul ăsta în ultimele zile bate câmpii. Am văzut că e preocupat de angajarea paznicilor, de condiţiile de angajare a paznicilor. Vreau să îi transmit ceva – nu o făceam, dar m-au rugat mai mulţi români din afara ţării destul de revoltaţi. Nu există nicăieri în Europa ca un om care a avut un necaz în viaţă – să zicem că a furat un ou sau o pâine de foame şi a făcut puşcărie şase luni – în concepţia domnului Iohannis acel om trebuie condamnat la moarte. După ce ispăşeşte acea pedepeapsă nu mai are nicio şansă de reintegrare pentru că regale nostru a spus că nu mai poate fi angajat nici măcar paznic. Acel om ce trebuie să facă? Să fure”, a spus Liviu Dragnea, joi.

 

În opinia sa, premierul Dacian Cioloș este, pentru președinte, „paznicul pus la turma de miniştri”. „Am văzut că are preocuparea lui cu angajarea paznicilor. Am văzut că pentru el premierul României e paznicul lui, adică e paznicul pus la turma de miniştri din guvern”, a mai zis el.

Mai mult, Liviu Dragnea a susținut că șeful statului nu are nicio calitate care să îi permită să pună „cenzura pe lista unor partide”.

„De asemenea, în ce calitate acest om îşi permite că el poate să se gândească că el poate cenzura listele unor partide? El are dreptul la un singur vot. Restul va fi decizia românilor în 11 decembrie, români care să nu creadă nici dumnealui nici partidele care îl susţin că românii se mai lasă păcăliţi. De unde până unde are el aceaată calitate? Această legimitate (…) când el a fost un candidat penal. Astrele s-au aliniat ulterior şi a obţinut o decizie favorabilă. Dar ce s-ar fi întâmplat dacă el n-ar fi candidat? România ar fi fost frustrată de această şansă istorică să aibă în fruntea statului un om de o asemenea valoare”, a mai zis Dragnea.

Întrebat dacă el va fi nominalizat premier al PSD, Dragnea a spus că „Iohannis poate deduce asta”. Astfel, șeful PSD a afirmat că nu a spus niciodată că îşi doreşte funcţia de premier.

„El nu are multe deduceri, dar unele îi ies. Eu n-am zis niciodată că vreau să fiu premier.(…) Chiar dacă şi membri guvernului şi PNL şi ceilalţi sunt păcăliţi de el sau încurajaţi de el cu o protecţie în faţa legii, le spun că se înşeală amarnic. Toţi vor da socoteală pentru ce au făcut, pentru ce intenţionează să facă”, a mai precizat social-democratul.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Adevărul Live, că nu va renunţa la condiţia ca premierul desemnat să fie o persoană fără o condamnare penală, afirmând şi agenţilor de pază li se cere cazierul la angajare, astfel încât este „inimaginabil” ca România să fie condusă de cineva condamnat.

Totodată, joi seara, președintele Klaus Iohannisa făcut noi precizări pe această temă. 

CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis îndeamnă românii să se uite pe listele depuse de partide, pentru alegerile parlamentare, să vadă „care au penali și care nu au”

Cele mai citite

Vize gratis pentru America. Nu pentru toată lumea, însă

Guvernul intenționează să plătească pentru câteva zeci de mii de bugetari vizele de turism și de afaceri pentru America. Măsura se încadrează în...

Vize gratis pentru America. Nu pentru toată lumea, însă

Guvernul intenționează să plătească pentru câteva zeci de mii de bugetari vizele de turism și de afaceri pentru America. Măsura se încadrează în...

Anunț important oficial legat de cardurile de energie

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a confirmat că, în sezonul rece rămas din primăvara lui 2024, românii vor continua să primească sprijin pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă