17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăTechKelemen: UDMR va vota pentru învestirea Guvernului Ponta 4

Kelemen: UDMR va vota pentru învestirea Guvernului Ponta 4

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, după o întrevedere cu premierul Victor Ponta, că Uniunea va vota pentru învestirea Guvernului Ponta 4, relatează Mediafax.

„În ceea ce mă priveşte, eu sunt convins că în acest moment trebuie să meargă mai departe acest guvern – sigur, nu ştim cu cine, cu ce miniştri, cu ce partide – în continuare, mai puţin UDMR. Dar, în principiu, nu avem niciun motiv să nu dăm vot pentru a învesti Guvernul Ponta 4 sau cum se va numi” a spus Kelemen.

El a arătat că UDMR va intra în opoziţie.

„Eu sunt de acord să meargă ei mai departe, fără noi. Noi vom intra în opoziţie, dar votul pentru învestire nu înseamnă că UDMR va vota toate proiectele Guvernului”, a spus Kelemen.

Liderul UDMR a mai arătat că actuala opoziţie nu se înghesuie să preia guvernarea şi că, mai mult, nu intenţionează să guverneze până în 2016, când vor fi alegerile parlamentare şi locale.

Întrebat dacă UDMR va vota o eventuală moţiune de cenzură depusă în primăvara anului viitor împotriva Cabinetului Ponta 4, Kelemen a răspuns: „Nu ştiu, să vedem cine cu ce moţiune vine, cu ce gând vine. Opoziţia nu vrea să guverneze, aşa am observat eu, nimeni nu se înghesuie la guvernare. Am auzit că ei nu vor să guverneze până în 2016”.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că el crede că există, în acest moment, o majoritate parlamentară care va susţine noul Cabinet restructurat, el arătând că dacă avea ”impresia” că nu are o astfel de majoritate, nu s-ar fi prezentat pentru a cere votul Legislativului. ”Eu merg pe 15 decembrie pentru a cere votul Parlamentului. Dacă aveam impresia că nu aveam majoritate, nu mă duceam. Eu cred că există o majoritate care va susţine Guvernul cu condiţia ca acest Guvern cu care mă duc, restructurat, să aibă o agendă foarte clară pentru 2015-2016 – ce vrem să continuăm din proiectele bune şi ce vrem să facem în plus, măsurabil, în special pe sănătate, educaţie şi infrastructură”, a spus Ponta, răspunzând unei întrebări.

Ponta a anunțat, după ședința BPN, că luni va propune Parlamentului noua structură a Guvernului, precizând că duminică vor avea loc Comitetul Exectutiv Național al PSD și o ședință a grupurilor parlamentare, pentru finalizarea propunerilor pentru noul cabinet. ”Am discutat cu colegii din PSD și i-am informat despre discuțiile cu partenerii de guvernare, UNPR, PC și PLR, privind restructurarea guvernului, discuțiile vor fi finalizate zilele următoare, iar luni, pe 15, voi propune Parlamentului noua structură a Guvernului”, a anunțat Victor Ponta, după ședința Biroului Permanent Național al PSD.

Ponta a precizat că duminică după-amiază va avea loc ședința Comitetului Executiv Național al partidului precum și o întâlnire a grupurilor parlamentare, pentru finalizarea structurii noului Executiv și prezentarea propunerilor noilor miniștri, astfel ca luni să poată trimite Parlamentului formula de restructurare.

Cele mai citite

Un bănișor, la ipocritul Plicușor

Primarul general Nicușor Dan se laudă în campanie că le-a blocat PUZ-urile edililor Negoiță, Băluță și Ciucu. Pe lângă problema blocării dezvoltării Bucureștiului, ceea ce...

Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Qatar: “Sunt ferm convins că în Qatar câștigați mult mai bine”

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în fruntea unei delegații guvernamentale în Qatar, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiește în această țară...

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a aprobat referendumul pentru integrarea în UE. Referendumul va permite modificarea Constituției

Curtea Constituțională de la Chișinău a dat aviz pozitiv pentru organizarea referendumului în care cetățenii Republicii Moldova urmează să-și exprime opțiunea cu privire la...
Ultima oră
Pe aceeași temă