14.4 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăTechIvan: Imaginea PSD, afectată după excluderea lui Geoană, Șova și Vanghelie

Ivan: Imaginea PSD, afectată după excluderea lui Geoană, Șova și Vanghelie

Președintele PSD Sector 1, Cătălin Ivan, a declarat, vineri, la RFI, că locul lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova este în PSD și că, în urma excluderii lor, imaginea formațiunii a fost afectată, relatează Mediafax.

”Eu cred că locul lor este în partid. Acum, în perioada aceasta de război între cei care au plecat sau care au fost forţaţi să plece şi conducerea partidului, din războiul ăsta nu pierd nici Victor Ponta, nici Liviu Dragnea, nici Marian Vanghelie, nici Mircea Geoană. Pierde PSD, pentru că până la urmă, imaginea partidului este în joc, o imagine nu foarte favorabilă după pierderea alegerilor. Deci, dincolo de- dacă vor veni, nu vor veni- până la urmă pierdem cu toţii, cei din PSD, în urma acestor excluderi”, a spus Ivan.

El a precizat că a votat la CExN al PSD împotriva excluderii Geoană, Vanghelie şi Şova din partid.

“Eu sunt printre cei care au votat împotriva excluderilor, pentru că am considerat că nu ajută la nimic. Ieşirile de după excludere ale domnului Geoană şi ale domnului Vanghelie arată foarte clar că nu aveam nevoie în acest moment de astfel de atacuri din partea unor colegi, foşti colegi, pentru că acum nu mai sunt în partid, în condiţiile în care sunt oameni care şi-au făcut treaba în campania electorală”, a spus Ivan.

Europarlamentarul PSD a precizat că ar fi fost de acord cu sancţionarea celor trei pentru declaraţiile făcute imediat după pierderea alegerilor prezidenţiale, dar nu şi cu excluderea.

“A fost o supărare foarte mare legată de ieşirile publice din ziua imediat de după vot, lunea de după aflarea rezultatelor. Poate n-au fost ieşiri colegiale, se poate discuta. Am spus în mai multe rânduri că o sancţiune aş fi votat şi eu, dacă ar fi fost vorba de o suspendare sau o prelungire a suspendării, dar în nici un caz pentru excluderi. Să excluzi un om din partid este ultima, cea mai gravă sancţiune pe care poate s-o dea partidul unui membru al său. Până la excludere sunt foarte multe alte sancţiuni, se parcurg nişte etape, nişte paşi şi eu unul nu am fost de acord cu excluderile”, a mai arătat Ivan.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat, săptămâna trecută, excluderea din partid a lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova.

Cele mai citite

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...
Ultima oră
Pe aceeași temă