25 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăTechÎn patru ani, americanii se întorc pe Lună. Nava va costa 16...

În patru ani, americanii se întorc pe Lună. Nava va costa 16 miliarde de dolari

Una dintre ideile preşedintelui Donald Trump este continuarea programului de trimitere de cosmonauți pe Lună, iar NASA estimează că acest lucru se va materializa în anul 2024.

Potrivit calculelor prezentate de NASA, noul program de trimitere de oameni pe Lună, denumit Artemis, va costa 28 de miliarde de dolari de-a lungul următorilor cinci ani, dintre care 16,2 miliarde de dolari reprezintă prețul modulului de aselenizare, informează agențiile de presă occidentale.

Din suma totală, prima tranșă, de 3,2 miliarde de dolari, ar trebui aprobată de Congresul SUA până la finalul anului 2020, astfel încât banii să fie disponibili în anul fiscal 2021, a anunțat Jim Bridenstine, administratorul general al NASA.

Noua echipă de cosmonauți americani va încerca să coboare la polul sud al Lunii.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă