3.7 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăTechFOTO: Vicepreședintele ALDE, atitudine revoltătoare la adresa oamenilor care au participat la...

FOTO: Vicepreședintele ALDE, atitudine revoltătoare la adresa oamenilor care au participat la protestele împotriva Legii grațierii: Manifestaţie nazistă, nişte cretini. Animalelor, mi-e scârbă!

 

Vicepreşedintele ALDE Cătălin Beciu a calificat persoanele care au participat, miercuri seara, la protestele împotriva proiectului grațierii drept „animale care îi provoacă scârbă”. Într-o serie de mesaje postate pe pagina sa de Facebook, el a descris protestul ca fiind „o manifestație nazistă” și a lansat numeroase injurii la adresa celor care l-au criticat pentru atitudinea sa.

„Ieri a avut loc prima manifestaţie nazistă, din ultimii şaptezeci de ani, în România. Au iesit nişte cretini care vor tortură în locul privării de libertate şi lagăre de exterminare în locul închisorii. Mai vor şi încălcarea Constituţiei, care garantează dreptul la demnitate şi la tratament uman. Animalelor, mi-e scârbă de voi. De toţi ăia care aţi fost pe stradă, aseară. Atât de scârbă încât aş ieşi împotriva voastră, tot acolo, în stradă. Doar că vreau să fiu sigur că pot să respect Constituţia, care vă garantează dreptul la viaţă…Astăzi, nu sunt sigur. Fac spume când văd nazişti. Multe spume. Jos Koveşi, Iohannis, Mungiu Micţiunedi si, în general, jos cretinii şi naziştii! Editez: A, ştiu că limbajul nu-i politic. Şi? Sunt om de afaceri”, a scris Cătălin Beciu, pe Facebook.

Într-un alt mesaj, el a afirmat că „România are lagăre de exterminare, în loc de închisori. România torturează deţinuţii, aşa cum aflăm zilele astea, deşi oamenii ăia trebuie să fie doar privaţi de libertate. România nu respectă Constituţia, această lege fundamentală garantând tuturor dreptul la viaţă şi la demnitate. Orice manifestant împotriva unei legi a amnistiei, având în vedere că cele de mai sus sunt adevărate, încurajează tortura şi lagărele. Asta, în literatura de specialitate, are legătură cu nazismul”.

Într-o altă postare, vicepreședintele ALDE scrie: „Nazişti din toate țările, uniți-vă! Nu contează că nu sunt penal, nu contează că n-am candidat în viața mea la vreo poziție în Parlament. Cine mai crede că n-am avut dreptate? Presimt că vă mai pot livra vreo câteva. Răbdare…Mai are cineva loc suplimentar în frigider? Al meu e plin ochi…”.

Cătălin Beciu a postat și o serie de capturi în care mai multe persoane îl criticau pentru afirmațiile sale dure. El le-a răspuns acestora, cel mai frecvent în termeni jignitori, calficându-i drept „cretini”.

Narcis Cătălin Beciu a fost secretar de stat la Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri în Cabinetul Ponta. El este din Ploieşti, a fost exclus din PDL în 2008 şi ar fi un apropiat al lui Călin Popescu Tăriceanu, potrivit presei locale.

Peste 3.000 de persoane au participat, miercuri seara, în Capitală, la un protest împotriva OUG privind grațierea. Manifestații similare au avut loc și joi seara, în mai multe orașe. Totodată, un nou protest este anunțat pentru duminică.


Citiți mai multe detalii aici: Sute de persoane au protestat, joi seara, față de OUG privind grațierea. Oamenii au scandat: „Fără amnistie, la pușcărie!”


Mii de persoane au protestat miercuri, în mai multe orașe din țară, față de ordonanțele grațierii și amnistiei. Oamenii au scandat la Guvern: „La închisoare, nu la guvernare!”


Un nou protest împotriva legii grațierii, duminică. Se anunță manifestații în București și în opt orașe din țară, precum și în străinătate

 

Cele mai citite
00:00:46

Casele se clatină și sunt pe punctul de a se prăbuși după o ploaie torențială în Bolivia

Ploile abundente din Bolivia au provocat alunecări de teren de-a lungul malurilor unui râu umflat, din La Paz, miercuri (21 februarie), lăsând mai multe...
00:00:46

Casele se clatină și sunt pe punctul de a se prăbuși după o ploaie torențială în Bolivia

Ploile abundente din Bolivia au provocat alunecări de teren de-a lungul malurilor unui râu umflat, din La Paz, miercuri (21 februarie), lăsând mai multe...

Germania ar putea intra în recesiune

PIB-ul Germaniei va creşte cu doar 0,2% în acest an, a declarat ministrul german de finanţe, Robert Habeck, potrivit zf.ro. Noile prognoze sunt mult mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă