25.2 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăTechFOTO. Cristian Ghinea l-a acuzat pe președintele USR, Nicușor Dan, că s-a...

FOTO. Cristian Ghinea l-a acuzat pe președintele USR, Nicușor Dan, că s-a opus poziționării partidului împotriva modificării Constituției: A amenințat că își dă demisia. Mulți au cedat acestui șantaj

Deputatul USR Cristian Ghinea l-a acuzat, pe Facebook, pe liderul partidului, Nicușor Dan, că i-a șantajat pe ceilalți membri pentru a vota schimbarea Constituției privind redefinirea familiei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie.

"Se contura o majoritate clară pentru susținerea propunerii. Moment în care Nicușor Dan a amenințat că își dă demisia dacă partidul se va poziționa. Mai mulți membri au cedat din păcate acestui șantaj. L-am anunțat atunci pe Nicușor Dan că dacă nu avem o decizie e momentul să își asume personal acest lucru și că eu m-am săturat să răspund public pentru chestiuni pe care el le impune partidului și nu le asumă personal. Emoția produsă de anunțul său a făcut să se voteze pentru amânare. Deci, s-a amînat prin vot (m-am opus și amânării) pentru miercuri", a scris Ghinea, răspunzând unei postări, pe Facebook.

Deputatul Ghinea a mai adăugat că este certat, în Biroul Național, că face parte și din asociația fostului premier tehnocrat, Dacian Cioloș.

"La fel, eu sunt certat in BN şi la grupul parlamentar pt. că fac parte și din România 100, după ce Nicușor Dan a făcut ca Dacian Cioloș să nu vină la noi. Au intrat toți în Parlament defilînd cu Cioloș, dar acum se pare că ar trebui să cer voie de la Oana Bâzgan sau Cosette Chichirău să mă asociez cu Dacian Cioloș. E amuzant si tragic în acelaşi timp. Din interior arată şi mai ciudat.

Congresul USR ne-a dat un mandat clar pentru o conducere colectivă. Nicuşar Dan crede altfel. Congresul ne-a dat un mandat clar – toți membrii România 100 care au candidat au intrat în BN al USR – pentru ca cele două forţe reformiste să meargă împreună. Acest mandat este acum ridiculizat de Nicușor Dan și de garda sa pretoriană. Democrația internă e acceptată cât vrea Nicuşor Dan, care fie schimbă regulile, fie mută atribuții daca nu iese bine la vot fie amenință cu demisia. Not fun totuşi", a conchis Ghinea. 


Citeşte şi: Preşedintele USR, Nicuşor Dan, răspunde acuzaţiilor deputatului Cristian Ghinea: Există o puternică presiune internă pentru ca USR să se poziţioneze pe tema redefinirii familiei creştine. Opinia mea fermă este că ar fi o mare eroare

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a răspuns, luni, acuzaţiilor deputatului Cristian Ghinea, care l-a acuzat pe liderul partidului că s-a opus poziţionării formaţiunii politice împotriva schimbării Constituţiei, că USR se confruntă cu "o puternica presiune internă". Totodată, Nicuşor Dan a mai adăugat că poziţionarea ar conduce către "o fractura internă fiindcă ar încălca convingerile intime ale unor colegi aflaţi în minoritate".

 

 


Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă