8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechFederația Tinerilor din Constanța consideră sfidătoare menținerea lui Marius Dunca la Ministerul...

Federația Tinerilor din Constanța consideră sfidătoare menținerea lui Marius Dunca la Ministerul Tineretului și Sportului

Federația Tinerilor din Constanța consideră că ministrul Marius Dunca a avut zero rezultate în ministerul pe care îl conduce, conform raportului de evaluare a activității guvernamentale întocmit de principalul partid din Coaliția de guvernare. Reprezentanții acesteia spun că Dunca nu a avut nicio implicare în elaborarea noii legi a tineretului, manifestând un dezinteres total față de domeniul de tineret. Singura preocupare a acestuia a fost obținerea de beneficii nepatrimoniale prin numeroase fotografii cu sportivi de performanță sau cu rude ale acestora și postarea acestora pe pagina de Facebook.

Mai mult, deși programul de guvernare prevede înființarea centrelor comunitare de tineret în toate comunele, orașele și municipiile din România, Marius Dunca nu s-a asigurat de finanțarea acestora, prin introducerea obiectivului de investiții în Programul Național de Dezvoltare Locală. FTC a propus în proiectul noii legi a tineretului amendamente pentru includerea acestor centre în PNDL, dar amendamentele au fost refuzate. Astfel, este imposibil ca aceste centre să fie înființate și finanțate. De aceea, ministrul Marius Dunca a urmărit sau a acceptat frânarea aplicării programului de guvernare și sfidarea tinerilor.

“Guvernul Grindeanu a fost demis pentru ineficiență. Nu vedem nicio logică în menținerea unui ministru neperformant, cu rezultate 0, dezinteresat și care frânează aplicarea programul de guvernare. PSD face o mare greșeală prin acestă nominalizare. Vom solicita Comisiilor reunite pentru învățământ, știință, tineret și sport avizarea negativa a domnului Marius Dunca, pentru motivele enumerate anterior. Este sfidător să pui un ministru și să-l menții în aceste condiții.” a declarat președintele Federației Tinerilor din Constanța, Alexandru Bajdechi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă