8.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăTechFacebook ia în considerare blocarea postărilor cu caracter politic până în ziua...

Facebook ia în considerare blocarea postărilor cu caracter politic până în ziua alegerilor din SUA

Potrivit unui raport Bloomberg, dat publicității vineri, gigantul rețelelor de socializare ar putea interzice publicitatea politică în zilele anterioare alegerilor contestate, deși compania nu a luat o decizie finală. Nu este clar cât de mare ar putea fi intervalul de timp definit vag prin noțiunea de “zile”, purtătorii de cuvânt ai companiei evitând să răspundă, până în prezent, la solicitările privind informațiile suplimentare.
Facebook s-a confruntat atât cu critici intense asupra poziției sale în privința publicității politice, pe măsură ce alegerile americane se apropie, dar și cu somații publice prin care care s-a cerut companiei să-și reconsidere decizia de a nu verifica publicitatea politică, putând răspândi astfel dezinformarea.
O întrerupere a anunțurilor politice în SUA ar fi o primă pentru Facebook, dar multe țări impun deja restricții diferite în privința campaniilor politice sau a raportării politice în cadrul alegerilor, inclusiv Marea Britanie, Spania și Israel.
Facebook a mai explorat – deși nu s-a angajat explicit – o astfel de idee și în trecut. În decembrie, The Washington Post a raportat că rețeaua s-a gândit la o astfel de oprire pentru un interval de timp de 72 de ore, precum și la alte modificări ale publicității politice, inclusiv „limitarea numărului de anunțuri pe care un singur candidat le poate difuza la un moment dat” și creșterea numărului minim de persoane pe care o campanie ar putea-o viza cu un anunț.
Între timp, Twitter a adoptat o abordare foarte diferită față de rivalul său mai mare, interzicând publicitatea politică în totalitate.

Cele mai citite

Ciolacu, la congresul PES. Va fi ales candidatul pentru președinția Comisiei Europene

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, participă astăzi şi mâine la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni (PES), care are loc la Roma, în contextul alegerilor pentru...

Explozie în județul Dolj. FOTO

Pompierii din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj fac măsurători privind eventuale emanaţii de gaze naturale în comuna Calopăr, după ce, vineri...

Ministrul de Interne le declară război bețivilor din Poliție

Ministrul Internelor, Cătălin Predoiu, s-a săturat să vadă în presă cazuri de polițiști aflați sub influența băuturilor spirtoase. Spune că aceștia știrbesc din...
Ultima oră
Pe aceeași temă