25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăTechElena Udrea regretă "demisia/demiterea" lui Maior. Ce crede despre decizia preşedintelui Iohannis

Elena Udrea regretă „demisia/demiterea” lui Maior. Ce crede despre decizia preşedintelui Iohannis

Elena Udrea, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, a scrie pe contul său de Facebook, că regretă "demisia/demiterea" lui George Maior de la conducerea Serviciului Român de Informaţii. În opinia liderului PMP  "avem de-a face cu o decizie greşită a preşedintelui Iohannis", neexistând "foarte mulţi oameni capabili să ducă o asemenea funcţie".

"Regret demisia/demiterea lui George Maior din fruntea SRI. Este unul dintre oamenii care a contribuit din plin la modernizarea acestui serviciu de informaţii, la credibilizarea sa şi la aducerea la un standard de profesionalism înalt. Cred că aveam de-a face cu o decizie greşită a preşedintelui Iohannis, pentru că nu văd să existe foarte mulţi oameni capabili să ducă o asemenea funcţie, mai ales într-un moment în care provocările geo-strategice sunt foarte complexe", a scris Elena Udrea pe Facebook.

Udrea mai crede că preşedintele Iohannis ar trebui să continue principiul instituit de Traian Băsescu, adica acela de a numi la conducerea SRI o persoană care să fie din rândul partidelor de opoziţie. "Să sperăm că va continua principiul instituit de Traian Băsescu de a pune în funcţie pe cineva de la opoziţie pentru a nu acapara toată puterea", a mai scris preşedintele PMP.

George Maior  și-a prezentat, marţi diminneaţa, demisia de la conducerea SRI președintelui României, iar Klaus Iohannis a acceptat-o, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţială.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă