37.7 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăTechDragnea vrea Cod de Etică: PSD e un partid curat

Dragnea vrea Cod de Etică: PSD e un partid curat

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, vineri, că PSD este ”un partid curat”. De asemenea, Dragnea a subliniat că Codul de etică pe care îl discută membrii Comitetului Executiv Național nu vizează înlăturarea unor colegi din partid, potrivit Agerpres. 

„Acest Cod nu este pentru a se înlătura unii colegi din partid. E un document în care sunt prinse principiile de politică, de etică, în care credem, ale fiecărui membru al PSD. (…) Este vorba de o nouă abordare a politicii din partea noastră. Social democrații, în general, sunt oameni cinstiți, respectuoși, serioși și nu mai vrem ca din cauza unora dintre noi (…) pe partid să se pună etichete generale. Cuprinde reguli atât de conduită și comportament, cât și creează posibilitatea aplicării unor sancțiuni în condițiile în care se încalcă aceste reguli sau în condițiile în care unii dintre membrii PSD se găsesc într-o situație penală generată de fapte de corupție”, a declarat Dragnea.

Citește și: Pozele lui PONTA au fost SCOASE din sala de presă a PSD. Cine apare în locul lui

Liderul PSD a mai spus că partidul nu va avea de suferit în urma aplicării acestui Cod, întrucât „sunt foarte puțini” cei care ar urma să fie afectați de prevederile acestui document.

”Avem peste 450.000 de membri, aproape 500.000, partidul nu va avea de suferit. Va rămâne un partid mare și eu cred mult mai mare și mai puternic. PSD nu e murdar acum. PSD e un partid curat, dar trebuie să scoatem în evidență ceea ce ne caracterizează în general și anume onoarea, cinstea, demnitatea și un comportament corect și în general o conduită corectă. Pentru asta trebuie să adoptăm acest Cod și să îl aplicăm la rigoare atunci când e cazul”, a mai spus Liviu Dragnea, precizând că în ședința de vineri a Comitetului Executiv Național Codul va fi dezbătut în primă lectură.

Citește și: Dragnea a anunțat că PSD va vota pentru încuviințarea arestării Elenei Udrea

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă