6.4 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeTechDragnea: Ambasadelor li se transmite mesajul că PSD va subjuga Justiția; nu...

Dragnea: Ambasadelor li se transmite mesajul că PSD va subjuga Justiția; nu există așa ceva

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, miercuri seara, că la ambasadele străine din București se transmite în ultimele zile ideea că PSD va subjuga Justiția din România, deși această idee este falsă.

Liviu Dragnea a susținut, într-o intervenție la Realitatea TV, că nu poate fi vorba de subjugarea Justiției într-un stat democratic, iar punctul lui de vedere, deja exprimat, este că judecătorii trebuie să fie cu adevărat independenți și protejați.

Președintele PSD a făcut aceste precizări după ce a fost solicitat să comenteze informațiile potrivit cărora noua guvernare PSD – ALDE vizează o diminuare a puterii DNA, ceea ce ar slăbi lupta împotriva corupției.

'Se trimit la ambasade — oficial, neoficial, formal, informal — acest tip de informații, aceste două informații, că România va intra în derapaj economic, că acest program este nerealist și că PSD va subjuga justiția. Nu există așa ceva! Cine, într-un stat democratic, poate subordona justiția? A, ce am spus și voi spune în continuare, din ce în ce mai apăsat, că îmi doresc ca într-adevăr judecătorii să fie independenți și protejați', a declarat Liviu Dragnea.

"Pe asta se bazează statul de drept, pe judecători bine plătiți, care să aibă la dispoziție infrastructura judecătorească a instanțelor foarte bine realizată, să nu aibă o încărcătură de dosare mare și să se simtă într-adevăr independenți, să judece după propria lor conștiință și după cadrul legal. În schimb, să nu ne facem că nu vedem ceea ce se întâmplă în ultimele zile. Eu sper să nu mai apară alte lucruri și sper ca ceea ce se vede în ultimele zile să nu fie adevărat. Să nu uităm niciodată că drepturile și libertățile fundamentale ale omului să fie respectate", a mai spus președintele PSD.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Premierul Ciolacu invită Google să deschidă un centru de date în România

Premierul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu reprezentanți din SUA ai companiei Google, pe care i-a invitat să deschidă un centru de date...

La ce aspecte să fii atent când alegi un BMW X6 Second Hand?

Când intenționezi să achiziționezi un BMW X6 second-hand, există o serie de aspecte esențiale la care trebuie să fii atent pentru a te asigura...

ASF ascunde fără temei legal informații de interes public

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) atrage atenția Guvernului și Parlamentului României asupra faptului că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) refuză...
Ultima oră
Pe aceeași temă