4.7 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăTechClotilde Armand: Nicușor Dan nu îşi doreşte ca Cioloş să devină membru...

Clotilde Armand: Nicușor Dan nu îşi doreşte ca Cioloş să devină membru de partid. Eu cred că e loc pentru toată lumea, sunt responsabilă pentru aducerea tehnocraților în USR

Vicepreședintele USR, Clotilde Armand, a subliniat că în cadrul partidului există "două curente diferite de gândire", Armand adăugând că susține venirea lui Dacian Cioloș în formațiune, potrivit Gândul.

„Au fost păreri diferite în cadrul partidului, părerea mea este că în continuare trebuie să fim un partid deschis, eu am adus, personal, foarte ulţi oameni în USR independent de doctrina lor şi m-am concentrat mult mai mult pe profilul lor ca profesionişti şi pe valoarea persoanelor respective. Şi pentru mine faptul că această persoană era deja cunoscută sau avea deja un rol era un lucru mai mult pozitiv.

Eu am avut un rol foarte mare când i-am adus pe tehnocraţi în USR şi evident că eu, personal, susţin foarte mult venirea domnului Cioloş în USR. (…) Înţeleg că nu mai este de actualitate pe termen scurt, dar pe termen mediu bineînţeles că eu voi face tot posibilul ca persoane şi personalităţi care au aceleaşi valori ca şi noi să vină în USR, să lupte alături de noi", insistă Armand, afirmând că nu va renunţa la o eventuală alăturare dintre partidul din care face parte şi Cioloş. 

 

Clotilde Armand a mai declarat că un partid mai mare ar însemna o forță de luptă mai bună, însă, în acest moment, există păreri diferite care susțin păstrarea unei indentități unitare a USR.

„Nu aş spune că vorba de orgolii. Pentru putere, se poate, dar orgolii nu. Domnul Cioloş, ca orice personalitate, ar veni cu o echipă. Echipa aceasta evident că dacă este competentă foarte repede s-ar urca în partid şi ar avea nişte responsabilităţi, pentru că noi credem în meritocraţie, credem că oamenii cu competenţele cele mai mari trebuie să aibă responsabilităţile cele mai mari.

În vreme ce Nicuşor Dan a invocat atât în intervenţii televizate, cât şi în postările sale de pe Facebook, motive pentru care nu consideră oportună o apropiere de fostul premier, Armand este de părere că „dacă o personalitate are profilul care trebuie şi are valorile care trebuie trebuie negociată intrarea lui la un nivel care corespunde cu competenţele lui până la urmă". 

Eu cred că, cu cât partidul este mai mare, cu atât mai mult loc este pentru toată lumea. (…)  Pentru mine strategia colectivă e mult mai importantă decât strategia individuală. Dar fiecare vede lucrurile într-o perspectivă diferită. Sunt unii care se gândesc că e mai bine să ne păstrăm o anumită identitate şi această identitate este mai importantă decât obiectivul pe care ni-l fixăm, pentru alţii, cum sunt eu, e mult mai important obiectivul acesta pe care vi l-am spus decât această identitate de formare a partidului de jos în sus.

Nicuşor Dan a admis că nu îşi doreşte ca Cioloş să devină membru, din mai multe motive, printre care a enumerat pierderea identităţii partidului şi perceperea lui drept „partidul lui Cioloş" sau deservicii aduse formaţiunii pe termen lung, pentru că ar însemna asumarea unor compromisuri pe care fostul premier le-a făcut în timpul guvernării

", a mai precizat Armand. 

 

Cele mai citite

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă