20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăTechRobert Negoiță, noul ŞEF al PSD Bucureşti

Robert Negoiță, noul ŞEF al PSD Bucureşti

UPDATE: Robert Negoiță a fost ales, joi, în unanimitate, în funcția de președinte al PSD București, informează Mediafax. 

UPDATEPreședintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că nu respinge ideea organizării unui congres al partidului în perioada următoare, informează Agerpres.

”Subiectul o să îl dezbatem marți la Biroul Politic Național (…). Am vorbit cu o parte (din cei care au solicitat congres — n.r.) și unii au argumente serioase. (…) O să am mai multe discuții cu colegii din țară și marți să luăm o decizie în cunoștință de cauză. Eu nu resping ideea. Important este ceea ce vrea majoritatea organizațiilor”, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.

UPDATE: Președintele organizației PSD București, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, că primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, este potrivit să ducă mai departe proiectele filialei bucureștene a social-democraților, conform Agerpres.

„Niciodată nu am fost de părere că funcția îl face pe om, ci dimpotrivă, am gândit că omul, prin ceea ce este el, (…) dă valoare funcției pe care o gestionează într-un moment sau altul. (…) De aceea, vreau să vă spun că, în momentul în care am aflat că dl primar al sectorului 3 (Robert Negoiță — n.r.) dorește să candideze pentru funcția de președinte la organizația de București, am considerat că este potrivit și prin votul dvs sper ca astăzi să îl încurajăm să deseneze aceste proiecte ale organizației și să ducă organizația mai departe”, a declarat Ecaterina Andronescu, joi, în cadrul Conferinței Organizației PSD din Capitală.

UPDATE: A început congresul pentru alegerea noului șef al PSD București.

–––-

Organizaţia PSD București se va reuni joi seară la Palatul Parlamentului pentru a-şi alege noua conducere, singurul candidat înscris până în acest moment fiind primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă. Ecaterina Andronescu, actualul lider, nu şi-a anunţat intenţia de a candida. Potrivit unor surse social-democrate, Robert Negoiţă Acesta s-ar bucura de sprijinul liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, scrie Mediafax.

Şefia organizaţiei Bucureşti a PSD este importantă şi în stabilirea candidatului pentru Primăria Capitalei. Potrivit surselor citate, Robert Negoiţă ar intenţiona să se înscrie în cursă, însă, în acest moment, au loc pregătiri pentru organizarea unor sondaje în urma cărora să fie stabilit candidatul PSD. Asta în condiţiile în care social-democraţii înclină din ce în ce mai mult către o candidatură separată de UNPR, cel puţin la Primăria Capitalei.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că formaţiunea sa are capacitatea de a avea un candidat propriu la Primăria Capitalei, altfel PSD nu se mai poate numi „un partid mare”, iar astfel de analize pentru stabilirea candidatului vor începe în perioada imediat următoare. PSD constată că în Bucureşti competiţia pentru primăria Capitalei este resetată total. Începând de astăzi vom realiza nişte analize extrem de serioase cu privire la ceea ce trebuie să facă PSD în Bucureşti, atât pentru primăriile de sector, cât şi pentru primăria Capitalei. Nu avem o soluţie astăzi. Nu ne permitem să aruncăm în joc nume„, a declarat Dragnea.

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă