17.2 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăTechCine a votat la vedere în cazul lui Borbely

Cine a votat la vedere în cazul lui Borbely

PNL a votat la vedere în favoarea începerii urmăririi penale în cazul lui Laszlo Borbely şi acuză PSD că a votat ascuns ca “să reînvie superimunitatea parlamentarilor”, scrie Mediafax.

“PSD a confirmat astăzi în Parlament că dorește să reînvie superimunitatea parlamentarilor prin votul dat împotriva justiției în cazul Borbely. PSD dovedește astfel că este interesat să compromită total imaginea Parlamentului și face un joc periculos de intrigi și minciuni cu democrația românească. Este de subliniat că PSD a convocat cu acest prilej o serie de miniștri la votul din Camera Deputaților pentru a pune în practică o operațiune de diversiune”, se arată într-un comunicat al PNL, transmis miercuri seară.

Potrivit PNL, “parlamentarii PSD au avut un vot «ascuns» tocmai pentru a discredita procedurile judiciare și pentru a împiedica judecătorii să se pronunțe asupra unui caz de corupție”.

“Deputații PNL au votat la vedere în favoarea solicitării adresate în cazul lui Laszlo Borbely, așa cum s-a angajat partidul în mod public. Fostul ministru și actualul deputat UDMR ar fi avut șansa să-și clarifice situația în fața instanței”, se mai arată în comunicat.

Liberalii susţin că este necesar să fie adoptată cât mai rapid propunerea PNL pentru urgentarea și simplificarea aprobării cererilor venite în Parlament din partea justiției “pentru a nu mai putea exista astfel de episoade ce șubrezesc încrederea românilor în instituțiile democratice și fac rău României”.

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cererea de încuviinţare a urmăririi penale în cazul lui Laszlo Borbely, fiind înregistrate 154 de voturi “împotriva” solicitării, 125 “pentru”, alte cinci voturi fiind nule.

Votul a fost secret, cu bile.

La şedinţă au fost prezenţi 293 de deputaţi. Şi-au exprimat votul 284 de deputaţi, cinci voturi fiind anulate. Dintre cele 279 de voturi valabil exprimate, 154 au fost “împotrivă” şi 125 “pentru”, constatându-se că nu a fost întrunită majoritatea necesară pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale.

Cele mai citite

O nouă comasare de linii STB. Troleibuze Solaris, pe linia 97. VIDEO

De mâine, pe linia 97 circulă noile troleibuze Solaris, anunță Societatea de Transport București (STB). În acest weekend, liniile 97 și 133 vor fi comasate,...

Modificări ale traseelor tramvaielor de pe Calea Moșilor

Începând de duminică, 14.04.2024, STB SA va aplica măsura de reorganizare a liniilor de tramvai care funcționează în zona istorică de pe Calea Moșilor,...

VIDEO. Bucurie fără margini la Bilbao, după câștigarea Cupei Spaniei! Peste un milion de oameni au ieșit pe străzi pentru a-i ovaționa pe jucătorii...

Sărbătoare fără margini la Bilbao, unde peste un milion de oameni au ieşit joi pe străzi pentru a asista la parada jucătorilor lui Athletic,...
Ultima oră
Pe aceeași temă