2 C
București
miercuri, 20 noiembrie 2024
AcasăTechCât câștigă un programator

Cât câștigă un programator

Un site din Ucraina oferă câteva date despre cât câștigă un programator, dacă acceptă ofertele de muncă existente în acest moment.

Un start-up ucrainean, lemon.io, anunță că dorește să recruteze peste o sută de programatori din România. Cei selecționați urmează „a se alătura celor peste 60 de dezvoltatori IT români care lucrează deja de la distanță pe proiecte pentru start-up-uri din Silicon Valley”.

În prezent, Lemon.io colaborează cu peste 630 de dezvoltatori din 46 de țări. În România, această platformă s-a lansat în luna martie 2022. Compania recrutează atât programatori cu normă întreagă, cât și cu normă parțială (minimum 20 de ore de lucru pe săptămână).

Potrivit calculatorului de plăți de pe această platformă, un programator freelancer din România poate câștiga de la 10 la 125 de dolari pe oră. Câștigul variază în funcție de nivelul de experiență, de la Junior la Tech Lead, și de specializare. Câștigul unui programator freelancer poate atinge 10.000 de dolari lunar. Această sumă ar depăși salariul unui programator angajat.

„Chiar și după aplicarea noilor măsuri din Codul Fiscal, ce vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023 pentru micile întreprinderi, câștigul lunar net al unui programator independent poate depăși cu ușurință salariul unui angajat într-o companie IT din România”, precizează un comunicat de presă transmis la data de 14 septembrie 2022. Salariul mediu net pentru un programator român este de 9.331 lei, conform raportului pe luna iunie 2022 al Institutului Național de Statistică. 

Spre deosebire de cei care sunt angajați cu contract de muncă în diverse companii, programatorii independenți trebuie să dețină o firmă (plătitoare sau nu de TVA) sau să opereze ca Persoană Fizică Autorizată (PFA).

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Fermierii britanici vor protesta împotriva „taxei pe tractoare” la Londra

Mii de fermieri britanici sunt așteptați în Piața Parlamentului, marți, pentru a protesta și împotriva anulării unei scutiri de impozite pe moștenire Măsura a ajutat...

Daune de 71 miliarde de dolari produse mediului din Ucraina după 1000 de zile de război

Invazia rusă în Ucraina a provocat daune de 71 miliarde de dolari mediului înconjurător şi a condus la o creştere masivă a emisilor de...

Avem 40.000 de joburi neocupate și 451.000 de șomeri

Piața muncii va fi afectată de îmbătrânirea populației, ponderea celor activi, de peste 65 de ani, va depăși 30% în 2035 Numărul locurilor de muncă...
Ultima oră
Pe aceeași temă