1.6 C
București
luni, 23 decembrie 2024
AcasăTechCare este cel mai important element al unui laptop de gaming?

Care este cel mai important element al unui laptop de gaming?

Mulți pasionați de jocuri aleg în continuare desktop-urile, atunci când vorbim despre performanță. Dar nu veți putea transporta un desktop până în camera prietenului dvs.!

Un laptop de gaming este portabil și, în zilele noastre, funcționează la fel de bine ca un desktop de top. Puteți rula jocuri precum GTA, Middle Earth Shadow of War și Star Wars Battlefront 2 fără sughițuri, pe cele mai noi platforme, care oferă grafică finală cu FPS mai rapid. Un laptop de gaming gestionează, de asemenea, aplicații VR, cum ar fi Oculus Rift și HTC Vive, care pot duce experiența de gaming la un alt nivel.

Laptopurile pentru jocuri dețin cele mai recente specificații și hardware, astfel încât să vă puteți bucura de cea mai bună rezoluție. O combinație de componente hardware este responsabilă pentru rularea jocului, iar unele dintre ele merită luate în considerare, dacă doriți să obțineți laptopul potrivit.

Adesea, mulți oameni se întreabă care este cel mai important element al unui laptop de gaming? Dacă întrebați orice geek, el vă va spune că este GPU sau placa grafică. Dar numai asta nu poate face jocul să ruleze; de asemenea, aveți nevoie de un procesor eficient și de o memorie RAM substanțială, pentru a obține cea mai bună experiență de joc.

Placa grafică poate fi considerată inima laptopului dvs. de gaming. Ar trebui să investiți într-o placă grafică sau GPU serioasă care este integrată în placa de bază.

GPU aduce ecranul în viață prin procesarea datelor de joc și livrarea acestuia la monitor. Jocurile intensive solicită GPU-urile și veți dori să obțineți o placă grafică cu RAM video adecvat sau VRAM.

Există câteva lucruri care decid dacă jocul pe care intenționați să îl jucați pe laptopul dvs. de gaming ar funcționa fără probleme.

1. GPU-ul care include placa grafică

Regula generală în cazul GPU-urilor este că un număr mai mare de modele indică performanțe mai mari. Nvidia GeForce GTX 1080 poate rula fără probleme jocuri solicitante precum GTA 5 și Rise of the Tomb Raider cu rezoluția și efectele speciale setate la maxim. Dar GTX 1080 este foarte costisitor și se găsește în general intr-un laptop gaming de ultimă generație.

Minimul pe care ar trebui să îl alegeți ar fi Nvidia GTX 1060. Acesta vine cu 6GB VRAM, care ar trebui să fie suficient pentru majoritatea jucătorilor. Nu ar trebui să alegeți un GPU care oferă mai puțin de 4GB VRAM.

2. Procesor și RAM

Acum vorbim despre creierul platformei dvs. de jocuri, care este alcătuit de procesor și RAM.

Procesorul și memoria RAM de 8GB ar trebui să fie suficiente pentru a rula majoritatea jocurilor de ultimă generație. Puteți alege 16GB, dar este mai puțin important decât să obțineți un GPU sau un procesor mai rapid. Majoritatea laptopurilor destinate turneelor ​​de jocuri au nevoie de 16GB RAM. Totuși, nu alegeți nimic mai mic de 8GB – jocurile dvs. pur și simplu nu vor funcționa.

Procesorul abordează toate aspectele jocului care nu au legătură cu grafica, cum ar fi calculul fizicii, stochează setările și așa mai departe.

Fanii AMD vor fi dezamăgiți, deoarece piața este deținută de Intel. Minimul de căutat la un laptop de gaming este Core i5, care este considerat cel mai lent. Procesorul Core i7 din a 7-a generație oferă performanțe satisfăcătoare care utilizează chipsetul Kaby Lake. Trebuie remarcat faptul că procesoarele Intel Core i7 utilizează tehnologie de hiper threading care asigură utilizarea nucleelor ​​la maximum.

Intel Coffee Lake, noul procesor de generația a 8-a ar putea fi ceea ce căutați. Promite că va fi cu până la 40% mai rapid decât ultimul procesor Sky Lake anunțat de Intel și va oferi mai multe nuclee. Drept urmare, acestea oferă viteze de ceas mai mari și sunt disponibile atât pentru Core i5, cât și pentru Core i7. De asemenea, nu uitați să verificați viteza ceasului. Este firesc ca un procesor de 3,4 GHz să fie mai rapid decât unul de 2,4 GHz.

Puteți opta și pentru Core i3, dar opțiunile dvs. de joc vor fi limitate. Nu doriți să cheltuiți banii pe un model i3 din mai multe motive diferite:

  • Sunt semnificativ mai puțin puternice decât Core i5 și Core i7.
  • Nu oferă tehnologie de hiper threading care vă poate ajuta computerul cu mai multe sarcini cu ușurință, alegând și utilizând toate nucleele după cum este necesar.

Nu veți putea juca fără probleme cele mai recente jocuri pe un i3.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Tanczos Barna, viitor ministru de Finanțe și vicepremier: Vom întări economia și reconsolida finanțele țării

Barna a promis predictibilitate, credibilitate și o abordare rațională a politicilor fiscal-bugetare Tanczos Barna, propus de UDMR pentru funcția de ministru al Finanțelor și vicepremier,...

Crin Antonescu recunoaște negocierile pentru candidatura la Președinție: Este o discuție complexă

Europarlamentarul PSD, Gabriela Firea, și-a exprimat sprijinul pentru candidatura lui Antonescu, lăudându-i experiența politică Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a confirmat duminică, pentru Europa...

Discrepanțe uriașe pe piața agricolă din UE: În România, un hectar de teren arabil costă de 34 de ori mai puțin decât în Malta

România s-a situat printre statele cu prețuri accesibile, cu o medie de 8.414 euro/ha Prețurile terenurilor arabile în Uniunea Europeană au înregistrat variații semnificative în...
Ultima oră
Pe aceeași temă