25.3 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăTechBLAGA ar dori ca membrii guvernului CIOLOŞ să se înscrie în...

BLAGA ar dori ca membrii guvernului CIOLOŞ să se înscrie în PNL

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat că îşi doreşte ca măcar o parte din actualii miniştri să se înscrie în PNL, informează Mediafax.

”Mi-aş dori şi îmi doresc foarte mult ca acest guvern să performeze, mi-aş dori ca cei care sunt în acest guvern să se înscrie în PNL şi să candideze în 2016. Cine va fi ales, va fi ales”, a subliniat liderul liberal.

Vasile Blaga a mai spus că PNL a luat decizia corectă de a susţine Guvernul condus de Dacian Cioloş şi consideră că în perioada următoare ar trebui schimbaţi prefecţii.

”Dacă PNL ar fi reuşit ca prin moţiune de cenzură să ajungă la putere, guvernul era al PNL şi sigur ar fi negociat cu alte formaţiuni necesare pentru a crea majoritate. În Senat, PNL are doar 59 de senatori, deci e nevoie de astfel de negocieri. Dar decizia pe care am luat-o cred că e cea corectă. Nu puteam veni la guvernare. Să nu uităm că acest guvern a venit la presiunea străzii, deci susţinem guvernul de tehnocraţi. Să nu uităm că prefecţii, toate deconcentratele sunt la PSD. Oamenii apolitici considerăm că sunt absolut utili acum. Ar trebui schimbaţi prefecţii, mai ales că sunt situaţii, cum e la Timiş, unde instanţele au decis aşa ceva”, a mai spus Blaga.

În judeţul Timiş, fostul prefect Mircea Băcală, care a fost eliberat din funcţie în mai 2012, a obţinut în instanţă o decizie definitivă prin care trebuie repus în funcţie. Decizia instanţei este din anul 2013, dar încă nu a fost pusă în aplicare.

În prezent, prefectul judeţului Timiş este Eugen Dogariu care a fost numit în funcţie în anul 2012, tot printr-o decizie a instanţei de judecată.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Anunț al ANPC cu privirea la achiziționarea jucăriilor pentru copii

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a transmis un mesaj important pe rețelele sociale, sâmbătă, subliniind necesitatea achiziționării jucăriilor...

Taylor Swift, comparată cu Madonna, Michael Jackson sau Beatles. Marius Moga: “Cred că este un fenomen”

Taylor Swift este un fenomen global și un adevărat titan în industria muzicală. Cu 14 premii Grammy la activ, dintre care patru pentru albumul...

Captură de peste 4 milioane euro în portul Constanța. Poliţiştii de frontieră au descoperit 18.000 de parfumuri

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, colaborând cu inspectori de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa, au descoperit un transport impresionant de...
Ultima oră
Pe aceeași temă