11.2 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăTechBlaga anunţă când vor fi sancţionaţi liberalii absenţi de la votul în...

Blaga anunţă când vor fi sancţionaţi liberalii absenţi de la votul în cazul Şova

Vasile Blaga a declarat, joi, în cadrul emisiunii Jocuri de Putere, de la Realitatea TV, că în timpul săptămânii viitoare se va discuta despre posibilele sancțiuni împotriva senatorilor liberali care au absentat la votul din Senat în cazul Şova.

“Niciodată nu am discutat despre asta în spațiul public, înainte de a discuta săptămâna viitoare în partid. O să vedeți săptămâna viitoare. Miercuri avem și Biroul Politic Național, va fi precedat de o ședință a comisiei de unificare. O să punem lucrurile la punct pentru că vine moțiunea”, a precizat Blaga.

Citeşte şi: UPDATE: Dan Şova a fost salvat, din nou, de colegii senatori

Astfel, Blaga a punctat, în cadrul interviului acordat la Realitatea TV, că au existat și senatori PNL care au absentat motivat, precum Anca Boagiu. În cazul lui Crin Antonescu, Vasile Blaga a spus că nu știe unde a fost și că probabil acesta o să explice.

De asemenea, copreşedintele PNL a ţinut să precizeze că că nu a făcut niciodată blat cu PSD, cu atât mai puţin la votul în cazul Şova.

Citeşte şi: Vasile Blaga, despre votul în cazul Şova: Nu am făcut niciodată blat cu PSD

“Nu a fost blat deloc. PSD și aliații lor au reușit încă o data să murdărească Parlamentul care oricum este într-o situație delicată din punct de vedere a imaginii, în acest caz Senatul. Nu am văzut în viață mea o asemenea imobilizare cum a fost marți, în apărarea lui Sova. Noi am decis și am și votat la vedere. Nici pe departe nu a fost blat. În primul rând că toți senatorii PNL au votat la vedere, deci toți cei 53. Au  fost 66 de voturi în favoarea DNA-ului. Noi nu votam acolo, să-l condamnăm pe Sova, nu suntem noi o instanță de judecată și, sigur, judecătorii iau decizie. Ce ar fi fost dacăƒ cei 53 de senatori nu ar fi fost în sală să voteze? Au fost și cazuri în care absentele au fost motivate, dna Boagiu care un domn europalamentar au fost la Oslo”, a mai declarat Blaga.

Reamintim că marţi, senatorii au respins cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova, fiind înregistrate 66 de voturi “pentru” şi 72 “împotrivă”.

 

Cele mai citite

Avocatul Alexandru Mușătoiu – Locul 1 în ranking-urile juridice din vestul țării

Cabinetul de avocatură Alexandru Mușătoiu din Timișoara obține în 2023 Locul 1 în clasamentele Șoimii Legii și distincția Gold pentru județul Timiș, după ce a...

9 din 10 executivi europeni cred că organizațiile lor vor trece prin procese de transformare până în 2030, studiu

91% din 200 de lideri europeni, care au participat recent la un sondaj realizat la nivel european de grupul de consultanță în HR Arthur Hunt...

Probleme mari pentru combinatul siderurgic de la Galați

Combinatul siderurgic Liberty de la Galați are o situație din ce în ce mai dureroasă: datorii de peste 2 miliarde de lei, pierderi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă