14.1 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021

Blaga: Antonescu a învăţat multe din ultimii ani

Vicepreşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că liderul PNL Crin Antonescu "a învăţat multe din cele întâmplate pe parcursul ultimilor ani" şi astfel PDL şi PNL pot forma o construcţie de dreapta îl folosul românilor, scrie Mediafax.

"Am avut poziţii clare atâta timp cât au fost la putere cei din PNL, şi nu renunţăm la aceste poziţii, dar trebuie să privim spre viitor şi această construcţie de dreapta pentru care iniţiem aceste discuţii astăzi va trebui să fie una pentru români nu atât pentru PNL şi PDL ci în folosul românilor. Şi va trebui să depunem toate eforturile pentru a construi o alternativă care să se opună baronizării, pesederizării României", a precizat Blaga.

Întrebat cum rămâne cu principiile PDL legate de statul de drept, având în vedere că liderii PDL au spus în repetate rânduri că Crin Antonescu a fost un spărgător de stat de drept, el a răspuns: "Eu am văzut şi reacţiile de aseară ale domnului Crin Antonescu şi părerea este că a învăţat multe din cele întâmplate pe parcursul ultimilor ani". El a menţionat însă că nu reevaluează niciodată pe nimeni şi nu retrage nimic din ceea ce a spus până acum.

Blaga a mai spus că democrat-liberalii pleacă la discuţiile cu PNL cu dorinţa de a avea un singur candidat al dreptei la alegerile prezidenţiale. "Care va fi el, vom vedea criteriile prin care va fi stabilit, un om care să fie apreciat de popor, care să fie un apărător al statului de drept, care să fie evident un om care să înţeleagă interesele României", a adăugat Blaga.

El a mai spus că statutul îi dă voie să angajeze partidul în discuţii politice şi că o să ceară un vot în BPN al PDL pentru mandatarea echipei care va discuta cu PNL şi pentru formula cu care încep aceste negocieri.

Ultima oră
Pe aceeași temă