21.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăTechBăsescu critică OUG dată de Guvern pe tema interceptărilor

Băsescu critică OUG dată de Guvern pe tema interceptărilor

Președintele Mișcării Populare și fostul șef de stat Traian Băsescu critică, pe pagina sa de Facebook, ordonanța de urgență privind interceptările. 

”Oare este constituţională OUG cu privire la partajarea utilizării Centrului Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor ? Eu citesc din Constituţia României: 

La Capitolul II – Drepturi şi libertăţi fundamentale

Art.28 – Secretul scrisorilor, al telegramelor, al trimiterilor poştale, al CONVORBIRILOR TELEFONICE şi al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil.
La capitolul IV – Raporturile Parlamentului cu Guvernul
Art.151- Ordonanțele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul…….DREPTURILE, LIBERTĂŢILE şi îndatoririle prevăzute de Constituţie .
Eu cred că avocaţii, în procesele penale, vor exploata la sînge cele două articole din Constituţie şi foarte probabil daunele produse dosarelor penale de domnii Iohannis şi Cioloş prin avizarea în CSAT, respectiv aprobarea în Guvern, vor fi majore”, scrie fostul președinte al țării pe Facebook. 

Citește și: Surpriză în ordonanța privind interceptările. SRI a ajuns organ special de cercetare penală în cazurile de siguranţă naţională şi terorism

Vineri, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a avizat favorabil, într-o ședință de urgență, ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal, a anunţat, vineri, preşedintele Klaus Iohannis. De asemenea, Guvernul a adoptat, vineri, într-o şedinţă specială, ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal, a anunţat ministrul Justiţiei, Raluca Prună. 

Potrivit OUG, procurorii şi organele de cercetare penală vor fi singurii în măsură să pună în executare mandatele de supraveghere tehnică dispuse în dosarele de cercetare penală, utilizând în mod nemijlocit şi independent infrastructura Serviciului Român de Informaţii. 

Ministrul Prună a anunţat că ordonanţa adoptată de Guvern modifică patru acte normative: Codul de procedură Penală, Legea privind organizarea judiciară, Legea privind organizarea şi funcţionarea DIICOT, precum şi Legea privind organizarea şi funcţionarea SRI.

 

Cele mai citite

Boloș nu exclude creșterea taxelor după alegeri

Ministrul de Finanțe reamintește că România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025 Marcel Boloș a declarat, într-o intervenție televizată, că România...

Japonia se confruntă cu inundații catastrofale ce au provocat victime

Ploile torenţiale au provocat inundaţii şi alunecări de teren în Ishikawa, regiunea de coastă afectată în ianuarie de un cutremur puternic cu magnitudinea de...

Kituri profesionale pentru extensii de gene: ce conțin și cum să le folosești?

Te specializezi în domeniul extensiilor de gene sau ești deja un lash artist cu experiență? Indiferent câte seturi de extensii ai aplicat până acum,...
Ultima oră
Pe aceeași temă