17.6 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăTechAndreea Paul și-a amintit că a născut luni și nu sâmbătă

Andreea Paul și-a amintit că a născut luni și nu sâmbătă

Deputata PNL Andreea Paul a scris, marți, pe pagina sa de Facebook că a greșit atunci când a vorbit despre sacrificiile pe care le-a făcut de dragul carierei politice și că, de fapt, a născut într-o zi de luni și nu în una de sâmbătă, așa cum a declarat inițial, scrie Mediafax

“Aş vrea să clarific de la început un lucru, am născut luni, 12 iulie 2010. Cred însă că indiferent când au născut sau când nasc, dacă pot să o facă sau nu, femeile au dreptul de a participa la decizia publică cot la cot cu bărbații și au dreptul să fie respectate la locul de muncă, mai ales că efortul lor este de zece ori mai mare decât în cazul colegilor de gen masculin” a scris miercuri, pe Facebook, deputata PNL.

Ea mai spune că “cea mai grea bătălie” pentru femei este împotriva discriminării de gen, în condiţiile în care România se află la jumătatea mediei mondiale în reprezentarea femeilor în Parlament, cu cele 11% femei parlamentar față de o medie mondială de 22%, în timp ce doar o cincime din echipele guvernamentale și prezidențiale sunt de gen feminin, deși peste 55% dintre absolvenţii de studii superioare în România sunt femei.

“Diferențele de mentalitate între societățile dezvoltate, unde femeile au șanse mult mai apropiate cu cele ale bărbaților, și România maschează cam trei decenii de involuție. Îmi doresc să pot spune că am încercat prin toate mijloacele să schimb lucrurile în bine și să atrag atenția că nu mai putem continua așa”, mai scrie Andreea Paul.

În urmă cu două săptămâni, deputatul PNLa stârnit un val de critici în mediul online după ce a scris pe aceeaşi reţea de socializare că a născut într-o zi de sâmbătă, pentru a nu pierde vreo zi de muncă.

“Numai familia mea şi cu mine ştim câte sacrificii am făcut pentru a mă dedica politicii, adică comunităţii. Pe fetiţa mea am născut-o sâmbătă, aşadar în weekend, ca să nu pierd nicio zi de muncă”, scria Andreea Paul, într-o postare intitulată “Femeile sunt soluţia pentru un trai mai bun. Să generăm un tsunami mental!”.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care deputatul voia să atragă atenţia asupra discriminării şi necesităţii de a promova egalitatea de şanse. Ca urmare a reacţiilor extreme de critice pe care le-a stârnit, postarea a fost ştearsă de pe contul de Facebook al Andreei Paul Vass.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă