10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăTechAlina Gorghiu recunoaște greșelile trecutului

Alina Gorghiu recunoaște greșelile trecutului

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, la Timișoara, că unii dintre liberali ”poartă vina” că l-au făcut premier pe Victor Ponta și de aceea i-a încurajat să facă opoziție PSD ”din tot sufletul”, informează Mediafax.

”Unii dintre noi poartă vina că l-am făcut pe Ponta premier. Astăzi, la Timișoara, vă spun că regret profund. Am auzit că premierul a anunțat mândru că nu știe ce să facă cu alocațiile pentru copii, că poate nu e bine să avem alocații la fel pentru toți, că poate nu a fost așa o idee extraordinară. Măsura măririi alocației nu e o măsură care trebuie privită ca o măsură de dreapta sau de stânga, e o măsură necesară sau de bun-simț. Dacă PNL va ajunge la guvernare nu doar că va ține nivelul alocațiilor la 85 de lei, ci va face în așa fel încât să ajungă la 200 de lei”, a spus Alina Gorghiu.

Ea i-a îndemnat pe liberali să facă opoziție PSD ”din tot sufletul”, pentru ca acest partid să plece de la guvernare.

”Nu avem decența să ne uităm în țară să vedem cât de rău o duc unii și cât de bine o duc prietenii PSD. Cred că de aceea PNL trebuie să învețe un lucru: faceți opoziție la PSD din tot sufletul pentru că PSD trebuie să plece de la putere. Avem o obligație pentru toată lumea, avem o obligație pentru cei care vin după noi. Economia merge prost, investițiile nu mai există, iar Victor Ponta se laudă cu excedent bugetar ca pe vremea lui Ceaușescu. Tovarșul Ponta nu face altceva decât să raporteze victorie după victorie și nu face de fapt altceva decât să încalce drepturi”, a mai spus Alina Gorgiu.

Copreședinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga au participat, joi după-amiază, la Timișoara, la ședința Comitetului de coordonare județean al PNL, la care au fost prezente peste 400 de persoane. În cadrul acestei ședințe s-a anunțat, oficial, finalizarea procedurilor de fuziune a PDL cu PNL în județul Timiș.

Miercuri, premierul Victor Ponta a afirmat că ideea unei alocaţii egale pentru toţi copiii este nepractică, deoarece trebuie o diferenţiere în funcţie de venitul părinţilor, arătând că ar fi preferat să urce alocaţia peste 84 de lei pentru familii cu venituri mici şi să nu o dubleze şi pentru cei cu venituri suficiente. Parlamentul a aprobat pe 20 mai dublarea alocaţiei pentru copii, care este în prezent de 42 de lei.

"Opinia mea este că alocaţia pentru copii trebuie să fie diferenţiată, în funcţie de cine are nevoie de bani, pentru că 82 de lei pentru o familie amărâtă sunt foarte puţini şi 82 de lei pentru o familie care are posibilităţi nu contează, probabil că nici nu-şi încasează. Ideea de a da 82 de lei la toată lumea în mod egal e o idee pe care eu o consider nepractică. Aş fi preferat să dau nu 82, ci, nu ştiu, 164 sau 328 de lei la familiile care au venituri reduse (…) şi să nu mărim la cei care oricum nu vor lua cei 42 de lei, pentru că au părinţii venituri suficiente şi la care cei 42 de lei nu contează", a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta.

Pe 20 mai, deputaţii au aprobat un amendament al PNL privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei.

Ponta a spus atunci că Guvernul şi PSD susţin majorarea alocaţiei de stat pentru copii şi nu se pot opune acestui principiu, dar iniţiatorii propunerii nu au indicat sursa de finanţare în condiţiile în care impactul bugetar anual este estimat la 1,8 miliarde lei.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă