12.9 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăTechAlina Gorghiu acuză Guvernul de EXCES DE PUTERE. Care este motivul

Alina Gorghiu acuză Guvernul de EXCES DE PUTERE. Care este motivul

Alina Gorghiu, copre;edintele Partidului Naţional Liberal, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că ceea ce face Guvernul Ponta, prin refuzul de a organiza alegeri parţiale se numeşte exces de putere şi este ”o etichetă care spune totul despre felul în care PSD doreşte să guverneze”, scrie Mediafax.

Alina Gorghiu a mai spus că PNL a câştigat un nou proces, pe care l-a intentat Guvernului în luna februarie, în contencios adminsitrativ, prin care sesiza că Guvernul României încalcă legea cu privire la refuzul de a organiza alegeri parţiale în două colegii uninominale, de parlamentari. ”Din momentul depunerii acestei acţiuni, s-au mai vacantat 17 colegii, motiv pentru care suntem în măsură să vă spunem că este a doua decizie a unei instanţe din România, după cea de la Cluj, care dă câştig de cauză PNL. Vor curge aceste decizii în defavoarea PSD şi a Guvernului, pentru că săptămâna viitoare aşteptăm decizia pe un dosar privitor la alegerile în cazul primăriilor, sunt 28 de posturi de prima vacante, inclusiv primării reşedinţă de judeţ, precum Sibiu şi Târgovişte, în legătură cu care am depus dosare şi soluţia, din nefericire pentru statul de drept şi democraţia din România, este foarte clară, va fi în acelaşi sens”, a spus Gorghiu.

CITEŞTE ŞI  Ponta pierde DIN NOU în faţa PNL. Ce îl obligă instanţa să facă

Copreşedintele PNL a afimat că ceea ce face Guvernul prin refuzul de a organiza alegeri se numeşte exces de putere. Este o etichetă care spune totul despre felul în care PSD doreşte să guverneze”, a mai precizat Alina Gorghiu Premierul sfidează peste două milioane de români, pe care nu îi lasă să voteze, şi îi sfidează şi pe cei din diaspora, pentru că nu pot să voteze prin corespondenţă, pentru că nu au această facilitate legislativă. Îi cer încă o dată lui Ponta să respecte o hotărâre judecătorească şi să organizeze alegerile parţiale în cele 19 colegii, aşa cum instanţa de judecată dispune. Îi cer, de asemenea, să renunţe la această alergie pe care o are la adresa cetăţeanului, care merită o administraţie locală care să îi reprezinte interesele”, a spus Gorghiu.

 

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă