11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăTechAgricultura din China, salvată de tehnologie

Agricultura din China, salvată de tehnologie

China, țara de unde a plecat Covid-19, încearcă să treacă peste lovitura primită. Chinezii s-au mobilizat și au făcut toate eforturile pentru ca daunele să nu fie catastrofale.

Au găsit soluții și pentru agricultura ecologică. Una din recomandările medicilor pentru ca virusul să nu se răspândească este legată de interzicerea contactului uman pe cât posibil. Astfel, și în agricultura organică se mizează tot mai mult pe tehnologii care să depindă tot mai mult de mașină și mai puțin de oameni. O ramură care prosperă în acest moment în China este cea a dronelor.

Dronele sunt utilizate atât în agricultura convențională, cât și în cea ecologică. În China, companiile care produc drone au creșteri foarte mari de cereri. Firma XAG a anunțat că a livrat deja 4000 de drone dintr-un model recent lansat. O altă companie, Beijing Yifei, se așteaptă la încasări de 4 ori mai mari decât anul trecut și care să ajungă la 4.31 milioane de dolari. În total, în agricultura din China, atât convențională, cât și ecologică, vor fi cumpărate în această primăvară în jur de 30.000 de drone. Nu doar dronele sunt la mare căutare în China.

Toate utilajele comandate de la distanță sunt la mare căutare în această perioadă. Achiziția acestor utilaje este sprijinită și de statul chinez, care vrea ca agricultura să revină la normal cât mai curând.

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă