1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeTechAgentul frigorific poate fi reciclat, pentru a proteja mediul

Agentul frigorific poate fi reciclat, pentru a proteja mediul

La Copenhaga a fost prezentat, acum câteva zile, un dispozitiv de reciclare a agentului frigorific, menit să permită instalatorilor să recicleze agentul frigorific pentru a putea fi utilizat din nou pentru încărcarea echipamentului de climatizare.

Prin utilizarea de agent frigorific regenerat, care are aceeași calitate ca agentul frigorific nou, se obține o economie de producție de peste 150.000 de kilograme de agent frigorific în fiecare an.

Dispozitivul de reciclare a agentului frigorific a fost lansat în cadrul evenimentului denumit “VRV Summit 2020”, organizat la Copenhaga de firma Daikin.

Realizările prezentate la summit-ul de la Copenhaga se înscriu în planul de reducere a impactului asupra mediului și atingerea obiectivului de neutralitate a emisiilor de CO2 până în anul 2050.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Patru persoane rănite, dintre care una grav, într-un atac armat la Bruxelles

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunţat poliţia...

SUA acuză patru soldați ruși de crime de război împotriva unui cetățean american

Statele Unite(SUA) au acuzat patru soldați ruși de crime de război săvârșite împotriva unui cetățean american în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, a anunțat...

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din Las Vegas

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din oraşul american Las Vegas, rănind mai multe persoane, apoi a fost găsit mort, au anunţat...
Ultima oră
Pe aceeași temă