19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăGDPRCare sunt cele mai relaxante culori

Care sunt cele mai relaxante culori

Eşti în căutarea unor culori relaxante pentru a crea o atmosferă plăcută în locuinţa ta? În primul rând trebuie să afli ce culori te relaxează pe tine şi abia apoi să începi să cauţi una potrivită pentru locuinţa ta. În acelaşi timp, trebuie să iei în considerare sfaturile următoare pentru a nu da greş. Vopseaua este unul din cele mai importante elemente într-o cameră, aceasta schimbând complet atmosfera, scrie site-ul Buzzle, citat de ziare.com.

De asemenea, culorile, atunci când sunt folosite într-un mod corespunzător, pot ajuta la vindecarea unor boli sau la ameliorarea stresului.Designerii de interior au tendinţa de a se folosi de psihologia culorilor pentru a oferi camerelor un stil aparte, culori ce induc starea de spirit dorită. De exemplu, pentru dormitor designerii aleg anumite culori pentru a calma şi a oferi un somn liniştit, iar pentru bucătărie preferă culori energizante, care stimulează apetitul.

Culori relaxante pentru dormitor

Dormitorul este camera în care o persoană îşi doreşte să petreacă timp de calitate, eventual să stea singur şi să relaxeze la sfârşitul zilei. Schema de culori pentru dormitor trebuie să fie calmă, relaxanta, în aşa fel încât să ofere un somn liniştit. În acest caz, ar fi bine să alegi nuanţe neutre. Poţi opta pentru nuanţe bogate de albastru sau verde. Verdele este o alegere bună pentru dormitor, deoarece se spune că acesta creşte fertilitatea.

O altă culoare relaxantă pentru dormitor este albul, deoarece acesta reflectă lumina, ajutându-te să te relaxezi mult mai uşor. De asemenea, nuanţele de bej sunt considerate culori neutre. Un sfat bun ar fi să stai departe de culoarea roşie, deoarece creşte tensiunea arterială şi te face să gândeşti, ţinându-te treaz. Astfel, roşul este opusul nuanţelor pe care trebuie să le ai în dormitor.

Culori relaxante pentru sufragerie

Cameră de zi este una dintre cele mai agromerate părţi ale casei, unde primeşti vizite şi care lasă o impresie despre ţine şi locuinţa ta. Drept urmare, trebuie să alegi culori primitoare. Culoarea aleasă pentru cameră de zi trebuie să aibă un ton cald.
Cea mai bună opţiune dintre toate culorile pentru sufragerie este verdele. Această este odihnitoare pentru ochi şi poate reîmprospăta mintea. O altă culoare potrivită pentru camera de zi este o nuanţa bogată de roşu, deoarece ajută la creşterea nivelului de energie şi ajută la stimularea conversaţiei.

Culori relaxante pentru baie

Băile sunt, de asemenea, o parte importantă a casei şi mulţi oameni au tendinţa de a le aranja într-un mod foarte personal. Pereţii din baie trebuie acoperiţi cu o culoare ce promovează liniştea şi relaxarea. Cea mai bună culoare pentru baie este albastrul sau nuanţele apropiate. Albastrul este cunoscut pentru proprietăţile sale calmante, ducând cu gândul la apă. O altă nuanţă potrivită pentru baie este culoarea piersicii sau, dacă preferaţi, orice nuanţă potolită de verde.

Culori relaxante pentru birou

Oricine îşi doreşte să se simtă productiv în biroul său. Cu toate acestea, până şi culorile din birou trebuie să fie relaxante, pentru a reduce stresul cauzat de volumul de muncă. În gama culorilor relaxante pentru birou se numără verdele, galbenul şi albastru. Acestea sunt nuanţe revigorante, ce conferă căldură şi confort biroului. O culoarea energizantă, ce promovează entuziasmul şi creativitatea, este portocaliul deschis. Bejul şi cremul sunt alte culori potrivite pentru birou.

Cele mai citite

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă