Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Care sunt cele mai relaxante culori

Eşti în căutarea unor culori relaxante pentru a crea o atmosferă plăcută în locuinţa ta? În primul rând trebuie să afli ce culori te relaxează pe tine şi abia apoi să începi să cauţi una potrivită pentru ...

Share

Rl online 0 comentarii

26.04.2010 - 18:54
Eşti în căutarea unor culori relaxante pentru a crea o atmosferă plăcută în locuinţa ta? În primul rând trebuie să afli ce culori te relaxează pe tine şi abia apoi să începi să cauţi una potrivită pentru locuinţa ta. În acelaşi timp, trebuie să iei în considerare sfaturile următoare pentru a nu da greş. Vopseaua este unul din cele mai importante elemente într-o cameră, aceasta schimbând complet atmosfera, scrie site-ul Buzzle, citat de ziare.com.


De asemenea, culorile, atunci când sunt folosite într-un mod corespunzător, pot ajuta la vindecarea unor boli sau la ameliorarea stresului.Designerii de interior au tendinţa de a se folosi de psihologia culorilor pentru a oferi camerelor un stil aparte, culori ce induc starea de spirit dorită. De exemplu, pentru dormitor designerii aleg anumite culori pentru a calma şi a oferi un somn liniştit, iar pentru bucătărie preferă culori energizante, care stimulează apetitul.

Culori relaxante pentru dormitor

Dormitorul este camera în care o persoană îşi doreşte să petreacă timp de calitate, eventual să stea singur şi să relaxeze la sfârşitul zilei. Schema de culori pentru dormitor trebuie să fie calmă, relaxanta, în aşa fel încât să ofere un somn liniştit. În acest caz, ar fi bine să alegi nuanţe neutre. Poţi opta pentru nuanţe bogate de albastru sau verde. Verdele este o alegere bună pentru dormitor, deoarece se spune că acesta creşte fertilitatea.

O altă culoare relaxantă pentru dormitor este albul, deoarece acesta reflectă lumina, ajutându-te să te relaxezi mult mai uşor. De asemenea, nuanţele de bej sunt considerate culori neutre. Un sfat bun ar fi să stai departe de culoarea roşie, deoarece creşte tensiunea arterială şi te face să gândeşti, ţinându-te treaz. Astfel, roşul este opusul nuanţelor pe care trebuie să le ai în dormitor.

Culori relaxante pentru sufragerie

Cameră de zi este una dintre cele mai agromerate părţi ale casei, unde primeşti vizite şi care lasă o impresie despre ţine şi locuinţa ta. Drept urmare, trebuie să alegi culori primitoare. Culoarea aleasă pentru cameră de zi trebuie să aibă un ton cald.
Cea mai bună opţiune dintre toate culorile pentru sufragerie este verdele. Această este odihnitoare pentru ochi şi poate reîmprospăta mintea. O altă culoare potrivită pentru camera de zi este o nuanţa bogată de roşu, deoarece ajută la creşterea nivelului de energie şi ajută la stimularea conversaţiei.

Culori relaxante pentru baie

Băile sunt, de asemenea, o parte importantă a casei şi mulţi oameni au tendinţa de a le aranja într-un mod foarte personal. Pereţii din baie trebuie acoperiţi cu o culoare ce promovează liniştea şi relaxarea. Cea mai bună culoare pentru baie este albastrul sau nuanţele apropiate. Albastrul este cunoscut pentru proprietăţile sale calmante, ducând cu gândul la apă. O altă nuanţă potrivită pentru baie este culoarea piersicii sau, dacă preferaţi, orice nuanţă potolită de verde.

Culori relaxante pentru birou

Oricine îşi doreşte să se simtă productiv în biroul său. Cu toate acestea, până şi culorile din birou trebuie să fie relaxante, pentru a reduce stresul cauzat de volumul de muncă. În gama culorilor relaxante pentru birou se numără verdele, galbenul şi albastru. Acestea sunt nuanţe revigorante, ce conferă căldură şi confort biroului. O culoarea energizantă, ce promovează entuziasmul şi creativitatea, este portocaliul deschis. Bejul şi cremul sunt alte culori potrivite pentru birou.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...