Ochii de focă, ouăle vechi de câteva luni, embrionii de rață și porcii de Guineea sunt câteva dintre preparatele consumate la micul dejun în unele părți ale lumii, conform Daily Mail.
Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini cu cele mai ciudate mic dejunuri din lume
Citește și: Top 10 MITURI despre alimentele nesănătoase
Mic dejunul eschimoșilor
Carnea crudă și ochii focilor abia ucise sunt delicatese pentru oamenii care trăiesc în regiunile arctice din Canada. Dieta inuiților conține carne de mamifere acvatice, inclusiv diferite specii de focă și de morsă, urs polar, alge marine și fructe de pădure.
Studiile au arătat că, deși este foarte bogată în proteine și săracă în carbohidrați, dieta inuiților este foarte sănătoasă. Eschimoșii par să nu se îmbolnăvească de cancer. Acest succes a fost pus pe seama acizilor grași de Omega 3 din alimentația lor.
Citește și: Cinci legume care aduc mai multe beneficii asupra sănătății dacă sunt gătite
Mic dejun popular în China
În China, un mic dejun popular este „oul de un secol”. Preparatul este numit astfel pentru că ouăle de rață, găină sau prepeliță sunt conservate timp de câteva luni într-un amestec de lut, sare, cenușă, var nestins și coji de orez.
Prin acest proces, gălbenușurile ouălor prind o culoare verde-gri, o consistență cremoasă și un miros de sulf și amoniu. Albușurile devin maro închis, cu aspect de jeleu și cu gust ușor sărat.
Delicatesa a fost descoperită în urmă cu 600 de ani, în timpul dinastiei Ming, de un proprietar din Huhan, care a gustat ouă de rață pe care le-a găsit după două luni, într-un bazin cu var stins.
Pentru mic dejun, ouăle „de un secol” sunt servite cu carne de porc sau cu orez gătit.
Citește și: 10 alimente care te feresc de răceala de PRIMĂVARĂ
Mic dejun în Filipine
Mic dejunuri, dar și gustări populare în Filipine, sunt ouăle de rață pentru clocitoare, fierte pe jumătate, cunoscute după denumirea „balut”. Embrionul de rață este fiert și mâncat din coaja de ou.
Preparatul este vândut în stradă în Filipine și este cunoscut în Laos, Cambodgia și Vietnam.
De asemenea, oamenii intră în competiție anual, în care câștigă cel care a mâncat cei mai mulți embrioni de rață. Câștigătorul din anul 2012 a mâncat 18 ouă.
Mic dejunuri în alte părți ale lumii
Ouăle crude de crocodil sunt alimente populare în dieta aborigenilor și se exportă, adesea, în Australia. Preparatele au gust de pește, ușor sărat.
Citește și: STUDIU. De ce se laudă oamenii pe Facebook cu relațiile lor
În Mexic, un mic dejun cald foarte apreciat este „menudo”, a supă tradițională făcută din stomac de vită. Supa este gătită cu chilli, lămâie verde, ceapă, coriandru și oregano, Uneori, supa mai conține și tendoane și copite de vită. Preparatul se servește cu mămăligă.
Timpul de pregătire este lung, între patru și șapte ore. De aceea, supa se servește, de obicei, la ocazii speciale.
În America de Sud, un preparat obișnuit este porcul de Guineea marinat și fript. Rozătoarea a fost gătită în Peru, Bolivia și Columbia timp de mii de ani.
Carnea porcilor de Guineea conține mai multe proteine și mai puțin colesterol decât carnea de vită, porc sau pui. Gustul preparatului este asemănător cu cel al preparatelor din cărne de iepure.