Profesorul Gheorghe Mencinicopschi atrage atenţia asupra pericolului pentru sănătate pe care îl reprezintă mieii prea mici, care conţin mult colagen.
Aşasadr, cei care vor să cumpere miei pentru masa de Paşte ar trebui să se orienteze spre o greutate a acestora de minimum 13-14 kg, potrivit Realitatea.net.
Citeşte şi Târg de miei în Bucureşti
„Un miel de cinci-şase kg, de exemplu, are foarte mult colagen, iar asta îl face indigest. Cel mic, după ce l-ai pus la cuptor, nu mai rămâne nimic din el, are foarte multă apă şi colagen. Colagenul este gelatina care dă şi piftia. Mielul mic nu este sănătos, are şi foarte multe substanţe care îngreunează foarte tare metabolismul. Pentru cei care suferă de probleme digestive – bilă, pancreas -, este periculos mielul mic (…) La organe este foarte uşor să te înşeli, mai ales dacă nu ştii bine anatomia ficatului. Trebuie să ne uităm dacă e proaspăt, să nu aibă mâzgă, să nu miroasă, iar când apăsăm carnea, dacă mielul e proaspăt, trebuie să revină repede la forma iniţială”, a explicat nutriţionistul.
Citeşte şi Carnea de miel se poate scumpi cu 5-6% în perioada Paştelui